mandag den 29. marts 2010

TRÆNINGEN I DAG

VAR dælme en kold fornøjelse, selvom solen skinnede flot og termometeret viste 6 grader.

IFØRT lange tights, skiundertrøje og en løbe-tshirt begav jeg mig ud på en lille rundstrækning her i nabolaget. Vinden var bidende kold, og først efter 3 km. begyndte jeg at få lidt varme i kroppen. Jeg skulle nok have haft løbejakken og handskerne på fra start.

JEG begynder igen at have føling med grusvejens underlag, øjnene glider hurtigt i forvejen og afsøger et sikkert sted at sætte foden næste gang. Jeg ved, at det giver mig en lille fordel, når jeg løber mod "asfaltløbere" og vi skal på blandet underlag.

FAKTA: 6,53 km. - 34:23 minutter - 6 grader

lørdag den 27. marts 2010

Rekogniseringstur

I går måtte jeg forsøge mig med en tur på vores "crosscountry"-rute. Selve ruten er ca. 4 km., hvor halvdelen er grusvej - ikke noget særligt ved det - men den anden halvdel er gennem en eng og op ad en sandbakke, der virkelig trækker tænder ud (og som om det ikke var nok er der et par småstigninger på de følgende 300 meter). Dette stykke af turen er virkeligt smukt, og opvejer til dels, at det er hårdt at løbe denne del.

DET gode vejr lokkede mig til at løbe ruten, selvom jeg ingen ide havde mht. rutens farbarhed. Der var ret blødt, men det gik fint med at løbe og op ad killer-bakken løb der pludselig et rådyr forbi blot 30 meter foran mig. Wauv!

ØVERST var det nærmest sump, så her var det ned at gå, så jeg ikke gled. Jeg besluttede mig for at løbe ruten en gang mere, og på anden runde var der mere råvildt - dog længere væk.

JEG kan mærke i mine ben, at det kræver langt mere at løbe på dette underlag og med en del småstigninger, end på de asfalt-belagte ruter, jeg har løbet på i vinter. Det er den helt perfekte træning til det første løb, som skal løbes i Uhrhøj Plantage d. 11. april, så nu håber jeg bare, at der ikke kommer for meget regn de næste par uger.

FAKTA:  7,6 km. - 41:09 minutter - 12 grader

torsdag den 25. marts 2010

Planlægning af sæsonen

KALENDEREN har været fremme og der er blevet plottet løb ind i den store stil for 2010.

FØLGENDE forventer jeg at deltage i:

Himmerland Løbet - 8,4 km.* - 11. april 2010 (43:15)
Sportsmasterløbet Aars - 4,85 km* - 27. april 2010 (22:28)
Iform Kvindeløb Aalborg - 5 km. - 1. maj 2010 (24:10)
Knaberløbet - 5,1 km.* - 26. maj 2010 (25:55)
Fyrkatløbet - 6,8 km - 3. juni 2010 (34:50)
Femina Kvindeløb Aalborg - 5 km. - 9. juni 2010 (25:24)
Kanalløbet - 5,1 km.* - 14. juni 2010 (25:24)
Gedeskægsløbet - 5 km.* - 24. juni 2010 (25:17)
Hvalpsundløbet - 6,6 km.* - 15. juli 2010 (33:52)
Trekløverløber - 4 km.* - 7. august 2010 (19:48)
24 timers løb i Viborg - firmahold med 24 løbere - 14.-15. august 2010 (28:56, 30:06, 31:10)
Farsøløbet - 6,3 km * - 18. august 2010 (30:45)
DHL stafet Århus - 5 km. - uge 33 (faldt sammen med Farsøløbet...)
DHL stafet Aalborg - 5,1 km. - 25. august 2010 - (24:40)
Skiveløbet - 9,3 km/5,3 km. - 12. september 2010
Markedsløbet - 4,6.* - 15. september 2010 - (21:32)
Løbekompagniets ½ marathon Aalborg - halvmarathon - 7. november 2010 (1:54:14)

LØB markeret med * indgår i Vesthimmerlands Cup - en slags kommunemesterskab i løb.

DERUDOVER overvejer jeg Fyrkatløbet i Hobro, som er en firmatradition på min mands arbejde, og HK-løbet i Aalborg, som jeg har løbet et par gange med Tinna.

Fyrkatløbet er jeg dog lidt forbeholden overfor. Jeg fik ellers en rigtig god tid sidste år, hvor jeg løb distancen 3,4 km. - faktisk så god, at jeg fik en 3. plads i min aldersgruppe - men løbsarrangørerne klokkede i det, så min tid (og ældstebarnets tid, der gav ham en 2. plads) ikke fremgår af resultatlisten. Vi kontaktede dem og bad dem få det rettet - vi havde fået diplomer udskrevet på løbsaftenen, så tiderne var registreret, men resultatlisten er aldrig blevet rettet. I en mail fra arrangøren, hvor vi blev henvist til at kontakte tidstagerne, kunne vi se, at der var flere, der var røget ud af listen. Meget uproffesionelt. Nå, blot et surt opstød, som jo ikke skal have lov at ødelægge gejsten.

ALT det her løberi kan kun lade sig gøre, fordi min familie deler min interesse. I år regner både mand og de 2 store børn at deltage i VH-cup, og selv vores yngste på knap 4 deltager i et par løb, hvor der er børnedistancer (2-3 km.).

NU er vi klar til at plotte ferier og deslige ind i kalenderen.

---

I alt fik jeg løbet 825,9 km. i 2010

søndag den 21. marts 2010

EN SKØN WEEKEND

ER jeg lige hjemvendt fra. Mand, hvor har vi snakket, grinet, fjollet, strikket og spist - lige til vi var ved at kunne trille. Præcis som juleaften.

DET tog os ikke lang tid at finde os til rette i det dejlige sommerhus - the og kaffe på kanden og strikkesager over det hele.



Første aften lidt køligt, så sofaen er flyttet tæt på brændeovnen.

LØRDAG måtte vi tage os lidt sammen for at forlade matriklen, hvor vi efter morgenmaden hurtigt havde fundet os godt tilrette med strikketøjet - men vi skulle jo nå en tur til Ebeltoft og gramse garn - måske købe lidt - hos Balleby Garn. Det var en grå og trist køretur, men humøret var højt i bilen.

DET faldt dog noget, da vi nåede frem til garnbutikken - et lille skilt i døren meddelte, at der var lukket - de var til messe i Middelfart. Øv!

VI slog et slag ned gennem gågaden og fik gjort lidt indkøb i en sød lille butik med masser af glasskåle, skjulere, vaser, stager mv. Jeg hjembragte to skjulere til orkideer - der matcher min enlige pink skjuler (den til venstre), der allerede stod i køkkenvinduet og livede op i det enkle hvide køkken.



EBELTOFT har en fantastisk fiskebutik - Flyvefisken - super betjening og lækkert udvalg. Her købte vi ind til aftenens menu, som Tris og jeg stod for. Lækker-lækker hjemmelavet sushi.
Der var nok!


Anden aften havde varmen bredt sig - Tris i dyb koncentration om sin flotte udgave af Løvfald.

HER lidt flere stemningsbilleder:








DET lykkedes mig lørdag eftermiddag at løsrive mig en halv time fra det gode selskab, så jeg fik løbet mig en tur i det forårsfugtige vejr på 5,06 km. (25:17 min.) - dejligt, og endnu mere dejligt at vende tilbage til det varme sommerhus, og den gode stemning.

DER er allerede aftalt ny weekend - altid skønt at kunne se frem til godt samvær med dejlige mennesker. Jeg føler mig meget heldig!

fredag den 19. marts 2010

NÆSTEN SOM JULEAFTEN

NØJ, hvor har jeg glædet mig til denne weeekend - sådan rigtigt langtidsglædet mig! Jeg skal i sommerhus med 3 hjertevarme strikkeveninder. I september delte vi sommerhus på Fanø, hvor Tris meget modigt havde indladt sig med 3 fremmede - men hvor galt kan det gå, når vi alle strikker?!

DET gik overhovedet ikke galt - tværtimod! Altså jeg kendte den ene af de 3 på forhånd, men de 2 andre blev 2 dejlige nye bekendtskaber, og vi var alle enige om, at vi da ikke kunne vente 2 år på næste Fanø-Strikkefestival - vi måtte bestemt ses før det. Der blev sat kryds i kalenderen - og nu er vi endelige fremme ved weekenden.

I eftermiddag kører Susanne og jeg til Dragsmur og støder til de andre i sommerhuset, hvor vi skal snakke, strikke, spise, strikke, snakke, etc.

LØRDAG satser vi på at tage på garn-udflugt til Balleby Garn i Ebeltoft - og så skal vi ud og proviantere til en omgang hjemmelavet sushi, som Tris vil være mester for.

LØBETØJET pakker jeg også - måske jeg kan lokke Tris med på en lille løbetur?

torsdag den 18. marts 2010

HVEM har skruet op for varmen?!

JEG skal da lige love for, at der er kommet forårstemperaturer nu. Jeg var ved at koge over på dagens løbetur, selvom jeg havde mindre tøj på end jeg har haft længe. Et par lange tights, skiundertrøje og løbejakke - alt for varmt. Jeg var ved at overveje de korte tights på vejen hjem, men det ville nu nok blive lige koldt nok.

UNDER alle omstændigheder er det skønt med lunere vejr, selvom det giver tøjkrise ifm. løbetræningen - og hvad skal jeg så løbe i, når vi om et par måneder eller 3 runder 20 grader?!

DAGENS træning var en 5 km. rute i byen (stier og fortove), med et par småstigninger. Jeg presser mig selv hårdt, hvilket betyder, at jeg er nede at gå et par gange undervejs - men det kombineres nu godt med, at jeg et par steder skal krydse en middel-trafikeret vej.

I dag prøvede jeg også at løbe med musik i ørerne. Det fungerede fint med de nye høretelefoner, der sidder godt fast om øret.

FAKTA: 5,04 km. - 25:26 minutter - 8 grader

Undskyld her roder

MEN jeg forsøger mig lige med et nyt layout og flytter rundt på nogle ting.

LIGE nu er det rodet og ufærdigt med skæve bokse, men om lidt (når jeg får tid) håber jeg, at det bliver strømlinet og overskueligt. 

onsdag den 17. marts 2010

Overvejer lige

OM tiden er kommet til at dele bloggen op i to, således at det løberelaterede får sin egen blog?


FYLDER tænkeboksen op med for og imod: bliver det for rodet og uoverskueligt, eller for uoverkommeligt at skulle opdatere 2 blogs?

JEG hører gerne jeres input.

tirsdag den 16. marts 2010

KOMPLIMENT

JEG har hørt det før, så der må være noget om det - det ser godt ud når jeg løber. :-)

NABOEN siger det, og nu også børnehavelederen (begge mænd), der mener, at de fleste kvinder der løber, vralter, men altså ikke mig.

OKAY jeg er måske ikke skabt til at løbe (lidt for rund i det), men jeg er tilfreds med mine tider, men kan også mærke, at jeg har potentiale til mere.

I dag stod den på tempotræning. Mit løbeur var sat til at give alarm, når jeg løb under 4:20/km. og over 5:05/km. - det lykkedes mig at holde tempoet under 4:20/km. i et godt stykke tid. Det var rimeligt hårdt i benene, men efter en lille gå-pause (sådan ca. 10 dybe vejrtrækninger) var jeg klar igen, og kunne fortsat presse tempoet godt.

DAGENS træning var på 3,15 km. - samlet tid 15:24 minutter.

Første mellemtid (1,02 km.) - 4:37/km.
Anden mellemtid (1,13 km.) - 4:50/km.
Tredie mellemtid (1,01 km.) - 5:11/km.

JEG begynder at tro på, at jeg nok skal nå at få formen på plads til forårets løb.

mandag den 15. marts 2010

Mod lysere tider

VINTEREN i år har været hård at komme igennem som løber. Jeg var fuld af gode intentioner om at holde træningen vedlige gennem vintermånederne for dermed at kunne forbedre sidste års resultater.

DA vi fik første snefald kort før jul, holdt jeg en lille pause fra løbetræningen - det kunne vel ikke vare længe inden den smule sne var smeltet igen.

3 måneder senere ligger her stadig anseelige bunker sne i vores indkørsel, have og på markerne omkring os.

NORMALT løber jeg på grusvejene, der omgiver os, men efter jul henlagde jeg min træning til byens ryddede stier og fortove, og klædte mig ellers på efter vejret. Selv minus 8-10 grader skulle ikke afholde mig fra en løbetur. Selv i slud er det blevet til en enkelt tur.

I starten af januar ramte en snestorm vores landsdel, og jeg måtte nu også opgive at løbe på stier og fortove. Men jeg kunne trøste mig med, at jeg har nem adgang til motionsrum med bl.a. løbebånd på mit arbejde.

DESVÆRRE kan jeg ikke holde til at løbe på bånd, som jeg i øvrigt også finder gabende kedeligt. Jeg lagde ellers roligt ud med korte ture, men allerede anden gang, hvor jeg løb 3 km., meldte mit højre knæ fra, og gav smerter i 2-3 dage efter. Definitivt afskrevet blev det så, og heldigvis var det igen muligt at løbe forsvarligt i byen.

OG nu lysner det misandten - sneen smelter langsomt, men sikkert, og temperaturen er over frysepunktet om dagen. Snart kan jeg igen træne på grusvejen, som jeg foretrækker som underlag - hvis den da nogensinde bliver tør efter smeltevandet.

JEG nyder også, at dagene er tiltaget, og det dermed er lettere at få trænet regelmæssigt uden at skulle flexe på arbejdet for at nå det inden mørkets frembrud.

MIN vintertræning blev ikke som forventet, men det er lykkedes mig at holde den i gang med ca. 2 træningspas pr. uge, og i de seneste uger er jeg tilbage efter planen med 3-4 ture om ugen.

LANGSOMT men sikkert får jeg formen bygget op. Træningen varieres i store træk således:

  • 1 x tempo/intervalløb på kortere distance (ca. 3 km.), hvor jeg løber med alarm (4:20/km. - 5:05/km.)
  • 1 x ca. 5 km. løb
  • 1 x udholdenhedsløb - ca. 8-10 km.
MÅLENE er sat for længe siden, nu må tiden vise om de er sat for højt - jeg satser på at løbe hurtigere på samtlige løb end sidste år, og på et løb at komme under 4:40/km. Endelig er planen at jeg til september skal løbe mit første ½ marathon til Skive Løbet.

FØRSTE test er Himmerland-løbet d. 11. april på distancen 8,4 km. på skovstier.

fredag den 12. marts 2010

FASTELAVN

EN gang for snart længe siden, var det ved at være fastelavn. I god tid spurgte jeg børnene, hvad de ville klædes ud som. Astrid ville være dalmatiner og Jakob ville være Jokeren fra Danske Spil. Signe vaklede lidt imellem fe og Grisling.

I erkendelse af at mit overskud kunne være større, valgte jeg at bruge lidt tid på nettet for at lede efter et sted at svinge visa-kortet - men ak. Nok er det til at købe dalmatiner-kostumer, men ikke i str. 128 cm. Og i endnu mere selverkendelse, fik jeg overtalt Astrid til at være heks i stedet for - heksehat og kost havde vi, så det var vel blot at kreere en heksekjole.

JEG søgte højt og lavt efter et passende joker-kostume, men fandt intet, der så helt rigtigt ud (og det var i øvrigt svært nok at finde bare et enkelt billede af den famøse joker). Jeg måtte krybe til korset og tage på stofindkøb i stedet for.

HELDIGVIS var jeg som nævnt i god tid, så selvom sidste kostume først var færdigt aftenen inden det skulle bruges, så gav det ikke søvnløse nætter.

HER ses de 3 søskende på vej til fastelavns-fest:


OG endnu et billede af dem:

 
 
 
 
FAKTA:
Heksekjole
Mønster: natkjole fra Sy og Strik Børnetøj 4-10 år af Ulla Welinder - opsyet i sort "nervøst velour" med lilla filtlapper


Jokerdragt
Mønster: bukser og bluse fra Sy og Strik Børnetøj 4-10 år af Ulla Welinder - opsyet i strækvelour. Bagefter syede vi nogle joker-kort på og satte et skilt på maven med teksten "10 mio. i puljen" - på ryggen "Tænk hvis du vandt i Lotto.."
Hue-mønster fra Kwik Sew opsyet i fleece og tilsat bjælder.

Fe-kjole
Mønster: fra Ingelise nr. 1/2005 syet i satin og masser af tyl (tilbage i 2006) 


 

torsdag den 11. marts 2010

Skitser

SIGNE trickede et eller andet i mig forleden, da hun bad mig tegne "noget" til hende - noget endte med at være en prinsesse, som hun glad farvelagde.

JEG følte mig meget ubehjælpsom og kejtet, da jeg tegnede prinsessen, men det gav mig lyst til at lave et par skitser, da børnene var lagt i seng, hvor jeg legede lidt med blyantens muligheder.

DET kom der disse små skitser ud af:









Bestemt ikke den store kunst, men jeg havde det skønt imens jeg tegnede.

tirsdag den 9. marts 2010

Bare ikke i orden!

FREDAG var der trivselsdag på børnenes skole, men det var en ked-af-det-dreng, der kom hjem til weekend.

EN klassekammerat havde delt invitationer til en filmaften ud i klassen til drengene... pånær til 3 drenge, heriblandt min dreng.

DET er i min optik ikke i orden. Vi har i klassen en klokkeklar aftale om, at når der invitereres til fødselsdage, inviterer man alle (hele klassen/eget køn) eller ingen. Dette var godt nok ikke et fødselsdagsarrangement, men der var tale om en skriftlig invitation delt rundt i klassen, og de forældre, jeg har talt med i de seneste dage er enige med mig om, at det er samme regelsæt for andre arrangementer.

SELVFØLGELIG kan man godt invitere en håndfuld af bedstevennerne - men man sender da ikke en skriftlig invitation med i skole! Så klarer man det via telefonen, eller når man mødes uden for skolen.

MIN dreng fik i øvrigt at vide, at han ikke var inviteret, fordi han ikke kunne lide den lasagne, der var serveret til den anden drengs fødselsdag for et halvt år siden.

MIN mand konfronterede moren til et meget belejligt forældremøde i går aftes - der måtte jo være sket en fejl, eftersom vi havde en aftale i klassen om at invitere alle med. Næh, det var helt bevist, at hendes søn havde fået lov at udvælge dem, han ville have med - eller rettere ikke have med. Og hun mente, at aftalen udelukkende gjalt fødselsdage....heldigvis fik min mand fuld opbakning fra andre forældre, uden at det dog gjorde det helt store indtryk på moren.

IKKE at det som sådan undrer os - vi har flere gange konstateret, at vi ikke har samme virkelighedsopfattelse. Jeg småfilosoferer over, om man kan tale om et "socialt selvmord".....og varmer mig ved tanken om opbakningen fra de andre forældre.