søndag den 2. maj 2010

IFORM-løbet i Aalborg

ENDELIG blev det d. 1. maj og jeg drog til Aalborg sammen med en flok løbere her fra byen. Vi valgte at tage bussen, så vi ikke skulle bruge energi på at finde en parkeringsplads.

FREMME i god tid og inden der var noget der lignede kø, fik vi vores startnumre og "goody-bags". Vi fandt os en plet med nogenlunde læ for den ellers friske vind fra vest. Uh, det var en kølig dag at holde skovtur, men perfekt temperatur til at løbe i. Vi fik spist vores medbragte frokost mens snakken gik lystigt.

SENERE stødte Tinna til og vi snakkede taktik for løbet og bekymringer mht. den friske vind, der specielt ville ramme os, når vi kom ned til det åbne stykke ved havnen.

DA det gik op for os, at der var fælles start for ca. 3.500 5-km.løbere, valgte vi at sørge for vores egen opvarmning og ellers indfinde os ved startanlægget i god tid. Vi løb en runde i roligt tempo, og holdt os ellers i gang med småhop på stedet. Da 10-km. løberne blev sendt afsted kl. 15.00, fandt vi vores pladser forest ved hver vores start-port. Vi var SÅ klar! Og ja, det kan godt være, at vores tid først ville blive startet, når vi passerede porten, men ingen af os har tålmodighed til at kæmpe os frem i feltet af langsommere løbere - og ambitiøse er vi jo, selvom vinden havde lagt en dæmper på forventningerne til en god sluttid på dagens rute.

ENDELIG blev vi sendt afsted - men vi slap ikke helt for at zig-zagge os afsted mellem langsommere løbere, for 10km-løberne havde været ude i en halv time og kom nu i en lind strøm forbi startområdet og blandede sig med 5km-løberne.

DER blev dog hurtigt rimelig god plads, og selvom jeg holdt et godt udgangstempo (4:29), måtte jeg snart se Tinna et godt stykke foran mig.

EFTER ca. 1,5 km. drejede vi op mod vinden og hastigheden gik ned, men jeg overhalede fortsat en del og når jeg følte mig fristet til at tage en gåpause, viste uret at jeg fortsat holdt et godt tempo, så jeg fortsatte.

2.-4. km. blev løbet i henholdsvis 5:04, 5:06 og 5:03/km. og det tegnede trods alt til en fornuftigt sluttid. Den sidste km. trykkede jeg til (4:40/km), og gav mig totalt i slutspurten med en tophastighed på 18,8 km/timen for at klemme hvert enkelt lille sekund af tiden.

JEG glemte at få stoppet uret ved passage af målstregen, så der røg lidt sekunder oveni, men jeg skød min tid rigtig - jeg var registreret med tiden 24:10, da resultaterne kom på hjemmesiden i dag. Det rakte til en samlet 46. plads ud af 3.298 der gennemførte. Og en 18. plads i min aldersgruppe. Om jeg er tilfreds?! Ja, mon ikke - det gik over al forventning, og jeg løb hurtigere end sidste år, 59 sekunder for at være helt præcis - og der var vinden ikke imod mig. Det tegner rigtigt godt for resten af sæsonen.

DAGEN sluttede vi af med at gå ud og få en fadøl og lidt at spise inden vi tog bussen hjem igen. Var der nogen, der mente, at løb er en asocial sport?

FAKTA: 5 km. - 24:10 minutter - 11 grader - (10 m/sek. vestenvind)

6 kommentarer:

 1. Dejlig beskrivelse af en dejlig dag :-)

  SvarSlet
 2. Ihhh TILLYKKE Lisbeth - dét ku du da godt ha pralet lidt med da vi sås i dag hjemme hos mig.... HERLIG læsning - selv for en ikke-løber som mig!

  SvarSlet
 3. Det er forresten bare SÅ god stil lige af afslutte med en fadøl :-D

  SvarSlet
 4. @Susanne - nu havde jeg jo pralet her, og talen kom slet ikke i de retninger i går, såh.. men tak fordi du synes, at det var god læsning.

  @Tinna - ja, total i orden stil at få fadøl bagefter :-D - vi vil også have grillpølser og fadøl til næste års Iform-løb, li'som til mandeløbet.

  SvarSlet
 5. Hej Lisbeth
  Tusind tak for hyggelig kommentar på min blog. Nu besøger jeg dig her og ser sørme, at du også er løber! Og i øvrigt har en fin blog, så jeg lægger mig til som følger og glæder mig til snarligt gensyn :0)
  God dag fra Megan

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK