tirsdag den 9. marts 2010

Bare ikke i orden!

FREDAG var der trivselsdag på børnenes skole, men det var en ked-af-det-dreng, der kom hjem til weekend.

EN klassekammerat havde delt invitationer til en filmaften ud i klassen til drengene... pånær til 3 drenge, heriblandt min dreng.

DET er i min optik ikke i orden. Vi har i klassen en klokkeklar aftale om, at når der invitereres til fødselsdage, inviterer man alle (hele klassen/eget køn) eller ingen. Dette var godt nok ikke et fødselsdagsarrangement, men der var tale om en skriftlig invitation delt rundt i klassen, og de forældre, jeg har talt med i de seneste dage er enige med mig om, at det er samme regelsæt for andre arrangementer.

SELVFØLGELIG kan man godt invitere en håndfuld af bedstevennerne - men man sender da ikke en skriftlig invitation med i skole! Så klarer man det via telefonen, eller når man mødes uden for skolen.

MIN dreng fik i øvrigt at vide, at han ikke var inviteret, fordi han ikke kunne lide den lasagne, der var serveret til den anden drengs fødselsdag for et halvt år siden.

MIN mand konfronterede moren til et meget belejligt forældremøde i går aftes - der måtte jo være sket en fejl, eftersom vi havde en aftale i klassen om at invitere alle med. Næh, det var helt bevist, at hendes søn havde fået lov at udvælge dem, han ville have med - eller rettere ikke have med. Og hun mente, at aftalen udelukkende gjalt fødselsdage....heldigvis fik min mand fuld opbakning fra andre forældre, uden at det dog gjorde det helt store indtryk på moren.

IKKE at det som sådan undrer os - vi har flere gange konstateret, at vi ikke har samme virkelighedsopfattelse. Jeg småfilosoferer over, om man kan tale om et "socialt selvmord".....og varmer mig ved tanken om opbakningen fra de andre forældre.

6 kommentarer:

 1. Det er altså bare IKKE i orden, jeg er helt enig! Når der bliver delt invitationer ud i klassen, så bør de være til alle.
  Dog, synes jeg, hvis det foregår i klassen, så bør læreren måske indføre en regel om, at hun checker at der er til alle, ellers retur forældre (for nogle er bare afstumpet).

  SvarSlet
 2. Ej, det er da bare ikke iorden!!! Fedt at i trods alt fik opbakning af andre forældre...
  Vi har engang oplevet næsten det samme, hvor Sif var en af de udvalgte der fik en invitation -hun fik det dog så dårligt over at ikke alle pigerne skulle med, at hun slet ikke havde lyst til at deltage...

  SvarSlet
 3. Åhhh HVAAAADDDD - det er absolut bare IKKE i orden! Og stakkels Jacob - det er godt han får det han har brug for af back up hjemmefra og at han har forældre der tør spørge og sætte af i egen bevidsthed... sikke en redelighed! Og så... ja, sådan ser virkeligheden så også af og til ud - grim og ubegirbelig tåbelig! Gud ske lov at der er forældre som Jer også, Lisbeth! Godt I brøler - og naturligvis er der bred opbakning far de fleste forældre - hodl fast i dén virkelighed også!

  SvarSlet
 4. Kære Lisbeth,

  Åh hvor gør det ondt at læse. Stakkels Jakob. Det gør SÅ ondt, når andre børn og deres forældre ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt og det går ud over "kammeraterne". Og det er selvfølgelig dobbelt svært når det er ens eget barn der er offeret. Vi har jo selv en dreng der er "udenfor". Han bliver ikke længere mobbet, som han gjorde tidligere - nu bliver han ignoreret. Og det er næsten værre. Og min erfaring viser desværre at det sjældent hjælper at tale med forældrene til de børn der mobber/er væmmelige/holder udenfor: æblet falder sjældent langt fra stammen og de fleste børn opfører sig som de har lært hjemmefra at man gør.
  Det glæder mig at der er opbakning fra de andre forældre i klassen. Og så håber jeg at I har en ordentlig klasselærer, som forstår at håndtere sociale problemer.
  Mange kærlige hilsner Trine

  SvarSlet
 5. du får sandelig også min fulde opbakning. Desværre er der sådan nogle forældre!! Vi har også altid brugt musketerprincippet : alle for én, selv overfor klassens jehovabarn!! Klasselæreren må træde i karakter i den situation, både til børnenes og hendes eget bedste. knus til Jacob fra mig og til dig, for det er heller ikke smertefrit at være forældre til et barn der har et svært.

  SvarSlet
 6. @Tineke - god ide med at læreren lige tjekker om der er invitationer til alle. Den husker jeg lige til næste gang, jeg ser hende.

  @Sarah - der var også flere af Jakobs kammerater, der var ret harme, og syntes at det var et latterligt argument mht. lasagnen.

  @Susanne - jeg havde en snak med Jakob et par dage forinden hvor han fortalte, at samme dreng var med til at udelukke ham fra at spille bordtennis (som er en af Jakobs store interesser). Bortset fra ham, har Jakob det faktisk rigtigt fint med de andre drenge, så en enkelt skal bare ikke have lov til at skabe splid. Og ja, jeg brøler selvfølgelig som en rigtig løve-mor. ;-)

  @Tris - kram til jer! Jeg håber, at læreren magter det - de fik ny her i 3. klasse, så jeg kender hende ikke så godt.

  @Hanne - tak! Heldigvis har Jakob mange andre gode kammerater, og vi lever fint med, at denne drenge ikke er en af dem - men han og hans forældre har dælme at opføre sig anstændigt, basta!

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK