torsdag den 17. juni 2010

Halter bagefter

OG endnu en gang er det bloggen, der forsømmes.

INDRØMMET jeg har været i et sort løbehul efter "nedturen" til Knaberløbet, som resultatmæssigt ikke blev mit løb. Det var frustrerende, da jeg syntes, at jeg havde trænet lige efter bogen - varieret med interval og bakketræning - og så udeblev gevinsten. Hvad skulle motivationen så være?!

DAGENE efter gik tankerne på at droppe Vesthimmerlands Cup og løbe med det ene mål at blive klar til min første halvmarathon til november. Forskellige løbeprogrammer blev studeret, og min egen løbeplan med gradvis km.forøgelse blev lagt. En løbeplan, der gav plads til de tidligere planlagte løb i Cuppen. :-)

JEG hev mig selv afsted på løbeture, jeg mest havde lyst til at droppe, og de første gange var det med nedslående km.tider, hvor det bedste jeg kunne sige om turene var, at jeg kom afsted og fik km. på kontoen.

MED min mands arbejde var vi tilmeldt Fyrkatløbet i Hobro d. 3. juni. De 2 ældste af børnene på den korte distance (3,4 km.) og min mand og jeg på 6,8 km.-ruten. Jeg havde mest lyst til at ændre min tilmelding til den korte distance, da jeg slet ikke kunne sætte mig op, men stædig som jeg også er, stod jeg ved min tilmelding.

DET gode ved en lidt længere distance er, at starten er mere rolig, Og i år var der tidstagning med chip, hvilket skulle sikre nettotider. Vejret var fint - en smule vind, sol og ca. 14 grader. Starten gik med ca. 370 løbere på denne distance, og os placeret i forreste del af feltet. Første del af ruten ud af midtbyen mod Fyrkat har lidt stigning, men første km. blev løbet i 4:39 og jeg blev lidt nervøs for om jeg ville gå helt ned på den for mig lidt længere rute.

OMKRING de 2 km. blev jeg overhalet af en ældre mand - vil skyde på +60 år - som jeg forsøgte at holde inden for synsvidde, mens jeg kæmpede mig op af en lang sej bakke, der virkelig trak tænder ud. Jeg måtte have en enkelt gåpause næsten ved bakkens top for ikke at syre helt til. Bedst som jeg var lettet over at være nået bakkens top, så jeg løbere foran mig dreje til venstre nærmest i et hårnåle-sving, hvor næste bakke ventede. Grumt, grumt - men heldigvis viste et skilt, at det var den lange rute, der gik den vej, mens min rute nu gik ned ad bakke, og så var det bare at lade benene løbe kontrolleret og afslappet.

FRA Fyrkat gik det over en flad strækning, hvor det var svært at overhale, men det lykkedes mig at overhale et par løbere, der løb en smule langsommere end jeg havde det godt med.  De kom dog forbi mig igen kort efter, hvor vi ramte endnu en lille stigning, og jeg måtte ned at gå. Så snart jeg havde fået pusten, kunne jeg rykke forbi igen og holde et godt tempo på lige under 5 min/km., selvom vi nu kom ind på 3,4 km-ruten, hvor der var mange gående. Heldigvis var stien forholdsvis bred, så man rimeligt uhindret kunne komme forbi selvom mange gik 3-4 mand ved siden af hinanden.

MED ca. 500 meter til mål og endnu en stigning op igennem gågaden, var lysten til en gåpause stor - men jeg fik fornyede kræfter, da en mand på min alder overhalede med et "du løber sørme godt". Jeg forsøgte at hænge på, og det lykkedes meget godt, selvom han og kammeraten trak fra på de sidste 100 meter.

JEG var godt tilpas, følte at jeg havde kræfter til løbet selvom jeg måtte ned at gå nogle gange undervejs - og tiden var bedre end forventet. Optimistisk havde jeg håbet at kunne løbe på 35 minutter. Tiden blev 34:50, og rakte til en 3. plads i aldersgruppen 20-39 år.

FAKTA: 6,85 km (iflg. FR205) - 34:50 minutter - 14 grader

EN dejlig og uventet opmuntring, som fik løbeglæden tilbage.

BØRNENE havde imellemtiden klaret de 3,4 km. i fantastiske tider - langt over forventning. Jakob løb i 15:26 og Astrid i 16:24, hvilket rakte til en 2. plads for dem begge i aldersgruppen op til 13 år. Jakob var sølle 3 sekunder fra nr. 1.
ASTRID fanget mens hun er ved at tage chippen af. Billede lånt fra ihobro.dk

2 kommentarer:

 1. Tillykke med det flotte resultat. I øvrigt er det en meget stor aldersgruppe.

  Jeg håber, at denne positive oplevelse giver vinger og motivation måneder frem,

  God sommer i løb!

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth,

  Også tillykke fra mig.

  Personligt tror jeg på, man ikke altid skal fokuserer så meget på tiden. Den skal ikke have lov til at ødelægge fornøjelsen. (jeg løber også alt hvad jeg kan til løb, og vil selvfølgelig gerne gøre det godt) Men der er gode dage og dårlige dage, og det er ikke til at kontrollerer hvornår man rammer dagen. Bare forsæt med at løb og glæd dig til dit ½ maraton. Lige pludselig er farten og energien der.
  Kh Karina

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK