torsdag den 29. april 2010

Sportsmasterløbet Aars 2010

ELLER at løbe den forkerte vej på en rulletrappe!

SPORTSMASTER-løbet i Aars udgør anden afdeling af VH Cup. Tirsdag gjalt det.

VI havde indskrevet farmor og farfar til at passe Signe, mens vi drog 4 mand høj afsted. Det var hurtigt hjem fra arbejde og lægge løbetøj frem til alle - lige et par overvejelser mht. hvor lidt/meget, der ville være nødvendigt - endte med en skiundertrøje under løbe t-shirten (det viste sig at være helt perfekt). Derefter lave en let gang aftensmad, der skulle indtages tidligt, så vi kunne være klar til start kl. 19.00.

FORVENTNINGERNE var høje, og jeg havde sommerfugle i maven. Jeg havde trods alt en 4. plads i min aldersgruppe fra 1. afdeling. Mit mål for løbet var at løbe hurtigere end sidste år. Gerne under 5:00/km. - og holde ældstebarnet bag mig. Hans tid fra lørdagens træning tydede på, at jeg ville få kamp til stregen.

VI var fremme ved løbsstedet 5 minutter før det store rykind, og fik hurtigt vores løbsnumre udleveret. I ventetiden var der masser af snak mellem løberne - mange kender efterhånden hinanden.

VI fik placeret os næsten i forreste række til starten, og så var det ellers afsted på den kuperede rute, der i dagens anledning var krydret med en stærk vestenvind.

DEN 1. km. gik i godt tempo (4:21/km.), men efter et par små stigninger måtte jeg erkende, at jeg havde lagt for hårdt ud - jeg måtte ned at gå, men kun et par vejrtrækninger, så afsted igen.

MELLEM 1½ og 2½ km. gik det lidt nedad, og med vinden i ryggen kom der godt flow i benene. Jeg følte, at jeg satte ind på kontoen, velvidende at der forude ventede en mindre udgave af Alpe d'Huez - en stigning over 900 m. fra 30 højdemeter til 53 højdemeter - og at det ville blive i strid modvind.

JEG ramte i den grad vindmuren og følte, at jeg løb den forkerte vej på en rulletrappe, kun langsomt bevægede jeg mig fremad.

En trediedel oppe ad bakken, syrede jeg til, og måtte atter ned at gå - 10 vejrtrækninger var nok. Et par kvindelige løbere overhalede mig til min store ærgelse.

Ud ad øjenkrogen fik jeg øje på min nærmeste konkurrent - hende der i de fleste løb sidste år, lå lige foran mig, og som det lykkedes mig at slå i årets første afdelinge. Ikke på vilkår at jeg ville lade hende gå forbi, selvom jeg mest af alt havde lyst til at lade benene få endnu en pause. Jeg havde valgt at løbe på vejen, mens hun løb på fortovet - en grusbunke på fortovet betød, at jeg fik hende et par meter bag mig, og nu var min eneste tanke at nå til toppen med hende BAG mig.

FRA toppen af bakken var der ca. 750 meter til mål, og det gik ned ad bakke. Nu skulle der gives gas. Jeg turde ikke kigge mig tilbage, men gav alt hvad jeg kunne, og nåede frem til målslusen uden at blive overhalet. YES!!! - hun kom så i mål umiddelbart efter mig (den off. tid siger 1 sekund efter mig, men jeg nåede at få stoppet min tid og vendt mig om, inden hun løb ind i slusen, så i virkeligheden var det nok en lidt større margen).

MIN tid sagde 24:28 for distancen 4,88 km. iflg. min Forerunner 205. Dårligere end forventet, men vinden taget i betragtning, så er jeg godt tilfreds.

JAKOB kom i mål i tiden 26:56 helt brugt op. Han var træt fra start og havde maveproblemer. En rigtig off-day, og han var meget skuffet, men blev trods alt nr. 4 i sin aldersgruppe. Lillesøster imponerede for vildt og kom i mål i tiden 27:54 og blev nr. 2 i sin aldersgruppe. Hun så rimelig frisk ud, da hun kom i mål, og forstod vist ikke helt selv, at hun kunne løbe så hurtigt.

JEG kommer til at arbejde mere med bakketræning og udlægstempo i min kommende træning. Tænker meget over om mit ofte høje udgangstempo, hindrer mig i at holde et godt tempo over hele distancen. Nogen, der har kloge ord at tilføje?

FAKTA: 4,88 km. - 24:28 minutter - 9 grader stærk vestenvind (10 m/sek).

2 kommentarer:

 1. SÅ godt løbet søde! Det lyder til at have været en hård rute!

  Glæder mig til at se dig i morgen, og håber på, mine børn er friske nok til at blive passet hos mormor og morfar :-)

  Kram

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth

  Fin beskrivelse fra dit løb. :-) Der er vist ingen af os, som synes, at vinden bringer noget godt med sig - når vi løber. :-)

  Kh Katrine

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK