søndag den 11. april 2010

FØRSTE LØB


SÅ er første løb i denne sæson overstået. I dag kørte familien til Strandby, hvor 3 af os skulle løbe Himmerlandløbet. I går havde vi løbet en stille og rolig tur, så børnene kunne få deres nye sko løbet til og vi kunne teste, hvor meget tøj, vi skulle have på til løbet i dag.

Nye lækre New Balance til både Jakob og Astrid!

VI snakkede inden løbet om, hvilke tider der ville være "godkendte" - jeg var selv meget i tvivl om min form, så mit mål var blot at være hurtigere end sidste år, hvor jeg løb på 45:12. Jakob skulle ind på under 50 minutter og Astrid på under en time.

HER har vi fået vores løbsnumre:DER var som altid til de officielle løb en del sommerfugle i min mave. Starten gik med ca. 170 tilmeldte på distancen. De første 2 km. er på landevej, derefter drejer man ind i Uhrhøj Plantage -  et virkeligt skønt område. Eneste kritik af ruten må være, at det er svært at overhale på visse strækninger. De sidste 2 km. er man tilbage på landvej og så er det bare hjem med fuld gas - eller hvor meget man nu har at give af.

UDGANGSTEMPOET var højt - de 2 første km. blev rundet i 9:10 minutter. Lidt langsommere gik det inde på skovstierne, men det lykkedes mig at holde en god rytme.

DET var om at holde et vågent øje med stien - der stak en del rødder op, og ham der løb foran mig, faldt på et tidspunkt lige så lang han var. Heldigvis havde jeg indlagt sikkerhedsafstand, så jeg selv kunne nå at se stiens beskaffenhed, og jeg nåede at undvige.

MED ca. 2,5 km. til mål var rutens 2. vanddepot - jeg greb et glas vand og gik mens jeg drak et par mundfulde. Imens så jeg en bekendt løbe forbi mig - pokkers ;-)

UDE på landevejen igen forsøgte jeg at give gas, selvom benene efterhånden føltes ret brugte. Ca. 500 meter fra mål så jeg en af mine konkurrenter fra sidste år ligge ca. 50 meter bag mig - uh, hende ville jeg gerne nå i mål før, men desværre trak hun forbi mig og jeg kunne ikke svare igen.

Her runder jeg sidste hjørne og så er der blot 100 meter til mål.

JEG fik stoppet mit ur på 43:16 efter at have passeret målstregen - ganske godt tilfreds.

EFTER en hurtig kop vand og et stykke frugt var det tilbage til målområdet for at holde udkig efter Jakob. Han kom i mål i tiden 45:37 - og han så ud til at have været godt løbende:

Jakob runder sidste hjørne i fin stil!

NU var det bare at vente på Astrid - jeg var meget spændt på, hvordan hun ville klare turen. I går da vi løb, havde hun meget sidestik, selvom vi løb langsomt og holdt pauser.

EN god veninde løb hende i møde for at give hende gejst det sidste stykke i mål.


Stolt og sej på vej i mål!

ASTRID kom i mål i ca. 58  57:11 minutter - hun var stolt, men det er vi sandelig også.

HER er vi samlet efter at have pustet lidt ud:


Medaljer til børneløberne på distancen.

FAKTA: 8,44 km. iflg. GPS - 43:16 - 11 grader og flot solskin

7 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor er I seje.

  SvarSlet
 2. Nej, hvor ER det bare hyggeligt at have børnene med til løb. Jeg prøver også at lokke den ældste til et par ture ind i mellem, men han giiiiiider ikke - håber det kommer på et tidspunkt

  SvarSlet
 3. Hvor er det en god beretning fra jeres løb og med fotos. Og et virkelig dejligt billede af dig og ungerne efter veloverstået dåd. :-)
  Kh Katrine

  SvarSlet
 4. Ja, Diana - det er superhyggeligt, når børnene er med. Vi har lært, at vi skal lade være at presse dem for meget mht. at træne - det skal klart være lysten, der driver dem. Men de er lidt som cirkusheste - når de lugter savsmuld i manegen, så er de klar.

  Håber, at din ældste en dag får lyst til at følges med dig.

  Tak, Katrine - normalt har vi ikke nogen til at tage billeder, da min mand også løber - men han er skadet nu, og blev beordret til at tage lidt billeder. Og det blev så også kun til nogle få. :-) Kan se, at jeg skal ønske mig et kamera med bedre zoom.

  SvarSlet
 5. Hej
  Tak for en fin løbeberetning.
  Uha, jeg glæder mig også til at få nummer på brystet og komme ud til konkurrence. Det er altså fedt.
  Og godt løbet alle 4- må være dejligt at have børnene med
  Kh Karina

  SvarSlet
 6. Hej!

  Det ser ud til at ha været en rigtig hyggelig dag/aften for jer... Glæder mig til at følge din blog meget mere :)

  Kim

  SvarSlet
 7. @Karina: Ja, det er skønt at være afsted til løb - det giver lige lidt ekstra at få nummeret på.

  Vi var nu kun 3 fra familien der løb, men yngstepigen ville også med på billedet. 8,4 km. er trods alt for langt for en næsten 4 årig. ;-)

  @Kim: Velkommen til bloggen - der fik jeg lige en blog mere at følge. Det var en super-dejlig dag med perfekt løbevejr og gode resultater, så der er noget at glæde sig til for sæsonen er først lige begyndt.

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK