torsdag den 6. januar 2011

STATUS 2010

SOM vanlig når et nyt år melder sin ankomst, har jeg det godt med at gøre lidt status. Her på bloggen har jeg skrevet om mine mål mht. bøger, løb og strik (sidstnævnte kommer i et separat indlæg), og så er det vel også naturligt at berette om, hvordan det gik, når der gøres status.

BØGER
I starten af 2010 udfordrede en veninde og jeg hinanden til at få gang i læsningen igen. Vi nyder begge to at læse gode bøger, men får det gjort for sjældent. Nu skulle det være - målet var at læse 6 bøger i 2010, hvilket jeg mente ville være overkommeligt (og med håbet om at jeg ville få læst et par stykker mere). Status er at jeg har læst lige nøjagtig 6 bøger i 2010 - og jeg har nydt dem hver og en. Når jeg først er opslugt af en bog og dens univers, så er jeg næsten tabt for omverdenen.


LØB
2010 startede skidt løbemæssigt med masser af sne, der besværliggjorde træningen og ambitionerne om at forbedre mig på samtlige løb i 2010 set i forhold til 2009 samt at opnå en placering i top 5 i Vesthimmerlands Cup.

SÆSONEN blev skudt i gang i april, hvor jeg løb Himmerlandløbet på en smuk forårsdag og gejsten var efterfølgende stor. Foråret og starten af sommeren bød på mange løb, hvor jeg efter en mental nedtur til Knaberløbet genvandt humøret på en længere tur end normalt ved Fyrkatløbet i Hobro. Hen over sommeren rendte jeg ind i en mindre skade med ømhed under svangen primært under venstre fod. Det var igen tid til at re-vurdere/nedskrive ambitionerne.

I baghovedet var målsætningen om at løbe en halvmaraton - men først måtte der nye sko til og en kritisk vurdering af, om fødderne ville være med til øget træningsmængde. Heldigvis hjalp det med de nye sko, og i slutningen af august meldte jeg mig til min første halvmaraton.

TRÆNINGEN gik som planlagt, og oktober bød på rigtig gode træningsoplevelser, og jeg var således klar til min debut på den lange distance i Aalborg søndag d. 7. november. Løbet blev en rigtig god oplevelse selvom det ikke var ren eufori, men gav dog mod og lyst til flere lange løb.

EFTERFØLGENDE tog jeg den lidt med ro, og så bestemte vejrguderne,at vi skulle beriges med sne allerede fra slutningen af november. Det har ikke været helt nemt at få passet træningen i de sidste måneder af 2010 - men juleforberedelser har heller ikke gjort det nemmere.
LIDT statistik for 2010:

Antal km. i alt: 825,9 km.
Antal ture: 141
Antal officielle løb: 15

I 8 ud af 10 løb fik jeg bedre sluttid end i 2009, så dette mål er tæt på at være opfyldt. Jeg blev dog kun nr. 6. i Vesthimmerlands Cup, så også tæt på her, men alligevel ikke i top 5.

4 kommentarer:

 1. Hej Lisbeth K :)
  Jeg tror det er sundt at gøre status, så længe man fokuserer på det positive og alt det gode, man opnåede. Det er nemlig den slags man får brændstof af og kommer videre på! ;)

  Dejligt at du fik gang i læsningen igen. Jeg fik gang i mange ting i 2010 og er meget tilfreds med den udvikling, mit liv nu har taget. Er spændt på 2011 og på skrivningen, bøger, og også løb selvfølgelig! Genoptræningen er i fuld gang og snart er jeg løbende igen. Can't wait! :)

  Ha' en dejlig aften hos dig. Knus.

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Det var god læsning. At følge dit år sådan i kompakt udgave. :-) Det lyder som om du er godt tilfreds. Med plads til lidt flere lange løb. Du glemte at skrive noget om dit strikkeri. Eller skulle det ikke have været med? Godt at læse noget fra dit tastatur igen.
  Knus Katrine

  SvarSlet
 3. Hej Katrine

  Strikke-status kommer i et separat indlæg - ellers ville det vist blive lidt for omfattende.

  Kh. Lisbeth

  SvarSlet
 4. Tillykke med det flot år. Jeg synes godt, at du kan kalde 2010 for bestået.

  Jeg løb også i 15 konkurrencer i 2010, og hvor jeg dog længes efter, at deltage i et løb, hvor jeg kan give mig selv.

  Vedr. boglæsningen gik det mig lidt over forventning. Jeg håbede, at kunne nå en bog hver anden ugen, men jeg nåede 30. Så det er godt, og mere end jeg kan forvente, at komme til at læse i 2011, desværre.

  Med forhåbninger om et godt 2011.

  Hammy

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK