tirsdag den 31. maj 2011

Udsigt


LUFTEN føltes allerede lun, da jeg afleverede Signe i børnehave. Jorden er fugtig, og haven kalder - der er udsigt til en skøn forårsdag - kunne jeg dog bare liste mig til havetid.

TANKEN melder sig - hvorfor er det lige, at jeg skal sidde ved en computerskærm dag ud og dag ind, når jeg med hele kroppen mærker, at det er udenfor jeg burde være lige nu. Med jord under neglene og til duften af vådt græs?

MANGE er de tanker, jeg gennem det seneste års tid har gjort mig - om mit job, om hvad der gør mig rigtig glad, om at være nærværende i nuet, at være tro mod mig selv, at bevare fokus og skabe min egen lykke. Ikke om 5-10 år, men på vejen fremad. For hvis man sætter LYKKE som en destination, kunne det jo ske, at man aldrig nåede derhen. Og så må vejen man færdes på hellere være belagt med glæde og små bidder af lykke. Jeg beder ikke om at være jublende lykkelig hver dag - bare lidt hverdagsglad-og-tilfreds. :-)

DET burde vel ikke være så svært, når jeg godt ved, hvad der gør mig glad og tilpas - men jo, det er sørme svært at få det store billede til at gå op. At få arbejdslivet til at passe ind i billedet - det er som om brikken hører til i et andet puslespil, men at jeg ikke vil kassere den før jeg har fundet den rigtige.

UDSIGTEN er af og til lidt sløret, men jeg øver mig hver dag i at holde mit fokus, og mon ikke jeg finder ud af, hvordan den rigtige brik skal se ud, efterhånden som jeg får studeret de andre nærmere?!

fredag den 27. maj 2011

SIKKE EN UGE
SNART, lige om lidt har jeg manden hjemme igen - men siden søndag har jeg haft rigeligt brug for alle mine kompetencer som koordinator, kok, indkøbschef, chauffør mv. - eller kort sagt MOR!

TROR at der skal stå LISBETH-tid i form af en lang løbetur på skemaet i eftermiddag.


onsdag den 25. maj 2011

Camomille-feber


OGSÅ jeg blev ramt af Camomille-bacillen - jeg måtte bare strikke dette yderst simple, men dog smukke sjal designet af Helga Isager. En veninde spurgte, hvad det var ved dette sjal, der var så anderledes end andre sjaler, at jeg bare måtte strikke det, og det korte svar, var "duskene". Jeg synes, at de lige pifter sjalet en tand eller to op - og ellers er jeg vild med, at Helga Isager med super-enkle midler formår at skabe så flotte effekter.

JEG måtte i min Camomille-feber ud og finde garn - intet fra lageret var helt rigtigt. Jeg købte dette fra http://www.garnudsalg.dk/:


JEG nåede desværre ikke at få garnet, til jeg skulle i sommerhus med de 3 skønne kvinder, som jeg et par gange om året har en weekend-aftale med. Det var ellers det oplagte snakke-strikketøj. Garn og opskrift kom imidlertid med på tur weekenden efter, hvor jeg var til landsmøde i Foreningen Forældre og Fødsel på Brenderup Højskole på Fyn.

PÅ ca. en uge var jeg nået til at strikke "lace"-delen, og jeg begyndte rigtigt at kunne fornemme sjalets charme, og jeg blev hurtigt grebet af at skulle strikke "bare endnu en snip".

FAKTA:
Mønster: Camomille af Helga Isager (Amimono Knit Collection 2010)
Garn: Blackhill Højlandsgarn fv. Pandekage - 200 gr. - pind nr. 3,5 mm.
Start: 1. april 2011
Slut: 16. april 2011
Modifikationer: Strikkede til sjalet målte 42 cm. på midten, da jeg ikke ønskede sjalet så stort, som originalen.
Hot or Not: I den grad hot - jeg er vild med sjalets charme, farven og størrelsen. Det gemmer sig lidt i skabet og venter på koldere tider, men så skal det nok også blive brugt.


Og her "modelleret":


mandag den 23. maj 2011

IForm-løbet 2011

DET var overhovedet ikke min mening at skulle deltage i årets Iform-løb i Aalborg, da min veninde, som jeg har løbet det med de seneste år, ikke kunne deltage i år.

MEN min nye løbemakker fik mig overtalt til at melde mig til i sidste øjeblik, og søndag d. 1. maj vendte jeg bilen mod Aalborg og 10 km. ruten. Jeg fandt nemt en parkeringsplads i fornuftig afstand til stævnepladsen, og var fremme 1½ time før startskuddet. Der var god tid til at få udleveret startnummer - ikke den store kø ved 10 km. - og få spist lidt. Kort tid efter dukkede min makker op, og vi fik klaret toiletbesøg, og derefter var der opvarmning. Det blæste en del, og temperaturen var omkring 12 grader, men jeg valgte at løbe i korte tights og t-shirt.

FØRSTE startgruppe blev sendt afsted, og det var dejligt at mærke, at der ikke er så meget puffen og skubben, når det er de lidt længere distancer, det gælder. Jeg fik plads helt oppe foran i næste startgruppe, og kunne dermed nemt finde mit eget tempo, da der ikke var løbere, der skulle overhales. Lidt undrende så jeg kun 4-5 løbere gå forbi mig på den første km., og når jeg kiggede mig tilbage, var der et hul til de næste.

KORT efter den 1. km, indhentede jeg de sidste løbere fra 1. startgruppe, og noterede mig, at vi ville få stærk medvind, når vi skulle løbe langs havnen. Skønt - når passagerne med modvind til gengæld blot var korte stræk ad gangen. Med Skærtorsdagsløbet in mente, valgte jeg at tage vand allerede ved første depot. Tempoet var fortsat godt, og jeg havde en god fornemmelse for løbet. Mit første mål var at komme igennem startområdet på under 25 minutter, da jeg så ville komme ud på anden runde, inden første 5 km.-startgruppe blev sendt afsted.

JEG passerede starten efter 24:38 minutter og nåede et hurtigt glas vand, men blev hurtigt indhentet af de hurtigste af 5 km.-løberne. Jeg følte mig fortsat godt løbende og overvejede om jeg skulle droppe 3. vanddepot, men fulgte min væskestrategi og greb et bæger ved ca. 7,5 km.

DET lykkedes mig at holde tempoet hele vejen, og kom i mål i tiden 49:36, hvilket var over al forventning. Jeg følte, at jeg havde løbet med overskud hele vejen og havde disponeret kræfterne helt rigtigt.

I år var løbet rigtigt godt afviklet. Der var god trafikregulering for os løbere, og gen-indførslen af startgrupperne gjorde flowet af løbere langt bedre, så det var nemmere at komme til ude på ruten.

FAKTA: 10 km. (iflg. GPS 10,17 km.) - 49:36 minutter - 12 grader - 10 m/sek. fra øst.

Km.tider: 
1- 5 km: 4:29 - 4:46 - 4:50 - 5:06 (væske umiddelbart efter 3 km.) - 4:56
6-10 km: 5:01 (væske) - 4:38 - 4:56 - 5:06 (væske) - 5:01
Sidste 170 meter i 4:21/km.

ANSTRENGELSERNE rakte til en samlet 53. plads ud af 653, der gennemførte distancen. Og en 25. plads i min aldergruppe.

søndag den 22. maj 2011

Lidt strikke-opdatering

NU skal det jo ikke alt sammen handle om løb, men også om en af mine andre passioner - nemlig strik.

EN af årsagerne til, at bloggen blev ladt i stikken tidligere på året, var, at jeg lod strikkepindene få meget motion. Det blev et frirum for mig, når jeg kunne se strikketøjet tage form på pindene. At der kom noget meget håndgribeligt ud af min indsats.

DA jeg strikkede February Lady Sweater var jeg vild med resultatet, og nævnte vist noget om, at jeg klart måtte strikke flere af modellen.

CIRKA et år efter, at jeg blev færdig med den første, slog jeg op til nr. 2. Igen var det en ren fornøjelse at strikke modellen. Jeg gik lidt ned i størrelse, da jeg har erfaret, at modellen vokser lidt i brug.

JEG havde 4 mønsterrapporter på hvert forstykke, 1 under hvert ærme, 11 på bagstykket og 8 på hvert ærme (et mindre end på min grå udgave).


FAKTA: 
Mønster: February Lady Sweater af Pamela Wynne
Garn: Kauni 8/1 fv. Jeans Blue - 235 gram på pind nr. 4,5 mm. - strikket med dobbelt tråd
Start: 13. februar 2011
Slut: 11. marts 2011
HOT or NOT: Den er allerede ny favorit i garderobeskabet og har i den grad udkonkurreret den gamle FLS. Jeg købte nogle lette træ-knapper til denne model, hvilket jeg synes klæder den rigtigt godt.


OG her et par "model"-billeder:torsdag den 19. maj 2011

En løbemakker

TIRSDAG d. 26. april gjaldt det igen et løb i Vesthimmerlands Cup, nemlig Sportsmasterløbet i Aars. Jeg følte mig godt tilpas og klar, men uden de store ambitioner - i år deltager jeg i Cuppen for hyggens skyld og fordi familien er afsted sammen.

VEJRET var perfekt til løb. Omkring 12 grader og stille vejr. Det havde været meget tørt i et stykke tid, så det støvede godt, da vi løb ud på grusvejene. Jeg følte mig godt løbende, og var spændt på om jeg ville kunne klare "dræberbakken" i år, eller om jeg igen måtte ned og gå. Selv med et hårdt udlæg på 4:28 på den første km., følte jeg, at jeg disponerede rigtigt, og da jeg ramte bakken, gik tempoet godt nok ned, men jeg kunne holde et flow, og rykkede ind på nogle foranløbende.

SÅ snart bakken fladede ud, satte jeg tempoet op. Ikke langt foran mig havde jeg en mandlig kollega - ham fik jeg hurtigt overhalet, da det gik nedad. Jeg spottede også en kvinde, som jeg satte mig for at overhale. Hun havde gået en del op ad bakken. Jeg fik snart kontakt til hende, men hun bed sig på, og vi lå side om side de sidste 500-600 meter. Kort før mål - ca. 50 meter - drejes 90 grader til venstre. Jeg satsede på, at jeg ville kunne slå hende i en spurt derfra. Jeg gav alt hvad jeg havde i mig - men hun svarede igen, og nåede ind i målslusen lige foran mig, og blev noteret for en tid 1 sekund hurtigere end mig.

FAKTA: 4,85 km. - 24:00 minutter - 12 grader.

BAGEFTER kom vi i snak. Hun syntes, at det havde været helt vildt godt at have mig at løbe imod/med de sidste 600 meter. Det viste sig, at vi er fra samme by, og vi snakkede om evt. at løbe sammen en gang imellem, da ingen af os løber i løbeklub.

ALLEREDE fredagen efter var vi ude på vores første tur sammen, hvor vi løb ca. 10,8 km.JEG har ikke savnet en løbemakker, men nu da jeg har fundet en, hvor tempoet passer fint, så er det stærkt motiverende for min træning at have en at løbe med indimellem, og have en at snakke løb med, selvom min familie selvfølglig stadig er der og bakker op. Jeg har altid nydt at træne alene, men også sat pris på f.eks. de løbeture, jeg har haft med min søster. Og så er min løbemakker 9 år yngre end mig, så vi er ikke i samme aldersgruppe, når vi er til løb sammen - dvs. ingen direkte konkurrence imellem os. :-D

Påsken med løbeskoene på

I påsken var vi en tur på Sjælland, og som så ofte før, når vi er sammen med min søster og hendes kæreste, skulle vi ud og løbe sammen.

VI lagde ud med at deltage i Skærtorsdagsløbet i Herlufsholm. Børnene var tilmeldt børneruten på 3,2 km. og vi voksne tog 10 km.-ruten. Vejret var rigtigt flot og det tegnede til et godt løb med start på stadion. Inden løbet startede fandt vi ud af, at der ikke var depoter på ruten, så jeg fik en halv flaske vand med i hånden for en sikkerheds skyld.

MIN søster og jeg ville følges ad, så langt som vi nu kunne. Det var allerede meget varmt - 20 grader og høj sol - ved løbsstart kl. 11, så ved 5 km. var jeg meget glad for at have fået en flaske vand med. Planen var at kaste den væk, så jeg kunne løbe frit den sidste halvdel, men jeg var allerede dér mærket af varmen og beholdt den til senere.

OMKRING 7,5 km. måtte jeg slippe min søster og drikke det sidste vand. De sidste km. blev gennemført på ren vilje og tanken om at komme i mål og få noget at drikke. Jeg tror aldrig, at jeg har været så mærket før, og da jeg endelig kom i mål, drak jeg tæt på en liter vand i løbet af 10 minutter. Derefter var jeg forbavsende frisk igen. Og glad for at have gennemført mit første 10 km. løb.

Fakta: 10 km. - 54:40 minutter - 20 grader

LØRDAG i påsken var jeg på en træningstur med min søster. Det blev til en fin tur omkring Vallø. Min søster havde sørget for vanddepoter på ruten, så ingen kriser denne gang. Vejret var flot, men fordi vi var tættere på vandet, føltes det ikke så varmt, som til Skærtorsdagsløbet. Jeg fik dog ømme fødder efter 11-12 km. og må nok erkende, at mine Mizuno er ved at være slidt ned. Et par nye Asics 2160 var med i tasken, men jeg turde ikke løbe 14 km. i et par helt nye sko, så de måtte vente på deres debut. :-)
Fakta: 14,26 km. - 1:19:28 (incl. 2 depotpauser a ca. 2 min) - 15 grader

onsdag den 18. maj 2011

Løbeopdatering 1. kvartal

SÅ fik jeg igen lyst og energi til at skrive på bloggen. Først bladrede jeg mine få indlæg for 2011 igennem, og opdagede, at det var minimalt, hvad jeg havde skrevet om mit løb i år. Kun en status på 2010. Sølle.

MIN kære mand inviterede mig - som julegave - til at løbe Berlin Marathon til september 2011 sammen med ham (der inden da aldrig havde løbet over 10 km.). Nu skulle vi have et fælles stort træningsmål for 2011 - han fortrød, at han ikke var gået med, da jeg meldte mig til ½marathon i efteråret.

VI fik meldt os til og fik lokket min søster og hendes kæreste til at tage med. De har før løbet Berlin Marathon, så det vil være dejligt for os at have et par mere erfarne løbere med. Men så kneb det med min motivation til at træne. Vinteren gjorde det jo godt nok heller ikke lettere, men det var som om det store mål for 2011, som jeg ikke selv havde sat, tyngede mig og fratog mig den sidste gnist.

JEG skulle virkelig hive mig selv op for at komme afsted. Minde mig selv om, hvor godt jeg ville have det bagefter, og at jeg endnu aldrig havde fortrudt en træningstur. Det blev til et par ture om ugen på 5-8 km. som regel. Nedslående var det også, at den gode form fra før jul, langsomt forduftede.

I marts blev vejret langsomt bedre, og dagene længere - og dermed blev det nemmere at finde tid til løbeturene. Jeg kom op på ca. 3 ture om ugen og langsomt skete der noget positivt med formen. Første løb trængte sig også på, men det var uden ambitioner og store forventninger, at jeg stillede op i Himmerlandløbet søndag d. 3. april. Det blev en fin oplevelse - altid dejligt at løbe i Uhrehøj plantage om foråret.

Fakta: 8,4 km. - 42:34 minutter - 7 grader
Og Astrid løb sig til en 3. plads i aldersgruppen til 15 år, og fik en pokal med hjem.