tirsdag den 31. maj 2011

Udsigt


LUFTEN føltes allerede lun, da jeg afleverede Signe i børnehave. Jorden er fugtig, og haven kalder - der er udsigt til en skøn forårsdag - kunne jeg dog bare liste mig til havetid.

TANKEN melder sig - hvorfor er det lige, at jeg skal sidde ved en computerskærm dag ud og dag ind, når jeg med hele kroppen mærker, at det er udenfor jeg burde være lige nu. Med jord under neglene og til duften af vådt græs?

MANGE er de tanker, jeg gennem det seneste års tid har gjort mig - om mit job, om hvad der gør mig rigtig glad, om at være nærværende i nuet, at være tro mod mig selv, at bevare fokus og skabe min egen lykke. Ikke om 5-10 år, men på vejen fremad. For hvis man sætter LYKKE som en destination, kunne det jo ske, at man aldrig nåede derhen. Og så må vejen man færdes på hellere være belagt med glæde og små bidder af lykke. Jeg beder ikke om at være jublende lykkelig hver dag - bare lidt hverdagsglad-og-tilfreds. :-)

DET burde vel ikke være så svært, når jeg godt ved, hvad der gør mig glad og tilpas - men jo, det er sørme svært at få det store billede til at gå op. At få arbejdslivet til at passe ind i billedet - det er som om brikken hører til i et andet puslespil, men at jeg ikke vil kassere den før jeg har fundet den rigtige.

UDSIGTEN er af og til lidt sløret, men jeg øver mig hver dag i at holde mit fokus, og mon ikke jeg finder ud af, hvordan den rigtige brik skal se ud, efterhånden som jeg får studeret de andre nærmere?!

4 kommentarer:

 1. Åh dog for en udsigt, så kan man da ikke holde ud at sidde indendøre. Kan du ikke tage computeren med ud? Jeg har fundet ud af at tage vasketøjet med u og folde det derude - så bliver jeg ikke helt så sur over at skulle gøre det.
  Det kan søreme være svært at få det hele til at hænge sammen, nogen dage er det ikke til at huske på de små gode ting i hverdagen og selv om der ikke er noget konkret galt er det svært at se hvor lykken er. Så er det bare at bide tænderne sammen og huske at i morgen bliver det bedre.....Ud på en løbetur - så kommer humøret, man kan jo ikke være sur når man løber!!!

  SvarSlet
 2. Dejligt at du tager det du mærker alvorligt, Lisbeth. jeg ved jo at dine tanker har kredset om dette læææænge, og jeg er sikker på at du hen ad din vej, med dine mange brikker nok skal få tingene passet helt til.... tankerne og dine bevægelser udi mindfulness er en del af dit puslespil, er jeg sikker på! Hva med en hel weekend med meditation, fokus og netop mindfulness.... tre dage hvor du
  S K A L fokusere på netop DIG!
  Jeg elsker vores weekender, er sikker på at dit løb og din omsorg for dine kære er ting du ikke skal slippe eller undvære - men er det nok? Er spørgsmålet mere om du skal få indsigt til at koble HELE dit liv, alt det der rører sig og som du hver for sig holder af og får opladning af, SAMMEN. Så det ikek er småbidder, så de bidder ikke skubber til dine prioriteringer... uh ah - der er basis for mere snak, Lisbeth!

  SvarSlet
 3. Tak, Kirsten - du har fuldstændig ret. En løbetur gør underværker. Tankerne bliver nemmere, og humøret er steget et par grader bagefter.

  SvarSlet
 4. Susanne, din kommentar varmer og rør mig virkelig. Du giver mig noget at tænke på, og jeg ville elske, at vi kunne tage en dybere snak. Forhåbentlig inden sommeren er over os med ferieplaner og andet godt.

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK