lørdag den 30. januar 2010

FLS

Fed Læsø Strik! Eller February Lady Sweater.

LANGT om længe måtte jeg overgive mig og strikke en af de mest populære cardigans på Ravelry. Det var et af de første mønstre, jeg gemte som en favorit - modellen er utrolig klædelig i alle størrelser, og så er mønsteret gratis.

OG da jeg opdagede, at min strikkefasthed med mit Læsø Garn var næsten lige i øjet, var det endelig tid til at slå op til FLS.

MØNSTERET er hurtigt lært, så det kørte bare derud af foran fjernsyn og når jeg blot havde 5 minutter at strikke i. En sand fornøjelse.

HER er lidt billeder af det færdig resultat:JEG havde lavet 4 knaphuller, men valgte at "lukke" det ene efterfølgende - og mit selvkritiske øje har ingen problemer med den løsning.

KNAPPERNE fandt jeg i vores lokale butik og jeg er vild med dem, men ved ikke om de får lov at sidde - de er ret tunge i det.
ÆRMERNE endte med at blive 3/4 lange. Jeg havde egentlig forestillet mig, at de skulle være hellange, men da de er ret brede, fungerer det bedst rent praktisk, når de ikke går helt ned.


FAKTA:
Mønster: February Lady Sweater af Pamela Wynne (Ravelry-link - findes også i en dansk oversættelse)
Garn: 275 gram Lysegrå Læsø Uldgarn (løbelængde 270m/100gr) på pind nr. 4,5 mm.
Start: 11. januar 2010
Færdig: 30. januar 2010
Modifikationer: INGEN! Fulgte opskriften for str. 37,5 inches.
HOT OR NOT: I alle henseender HOT - jeg har fået en ny favorit cardigan, og gætter på, at den får følge af flere i andre FARVER. Sådan en model kan man vist ikke få for mange af. Nævnes skal det selvfølgelig også, at det er super-hot, at den er strikket af garn fra lageret.

7 kommentarer:

 1. Hvor er den flot! Og meget klædelig. Tror lige jeg skal ind og lægge på Ravelry og lægge den under farvoritter. Mon den kan strikkes i Gotlandsk uld? Hvad er løbelængden på dit Læsø garn?

  SvarSlet
 2. 1000 tak - jeg er også superglad for den, og kan varmt anbefale den. Løbelængden på mit garn er ca. 270m/100 gram, så, så vidt jeg husker, vil Gotlandsk Uld være et lige så godt valg. ;-)

  SvarSlet
 3. Nå, det var det du brugte dagen på ;o) -Den er godtnok flot! Jeg har også længe villet igang med netop den cardigan, men jeg ved ikke lige hvornår det bliver....

  SvarSlet
 4. Den er blevet rigtig rigtig flot. Og den klæder dig utroligt godt.
  Jeg er helt vild med knapperne - de er utroligt smukke - dem må du ikke skifte ud.
  Og så må du da snart have fået brugt alt dit grå lagergarn, så vi kan se dig i nogen nye farver ;o)
  Knus T

  SvarSlet
 5. @Sarah - nej, det var ikke derfor jeg måtte melde afbud i dag. Børnene vi passede blev først hentet 11.30, og selvom jeres møde muligvis trak ud, syntes jeg det var for sent køre dér. Og kan du så se at komme i gang - jeg kan varmt anbefale det. Det går rimeligt hurtigt, når man er på pind 4,5-5 mm.

  @Tris - tak for de søde ord. Knapperne for lov at sidde foreløbig. Er heller ikke sikker på, at jeg ville kunne få dem af på en "pæn" måde. Sad lige og sagde til gemalen, at jeg trængte til andre farver, når jeg en gang er igennem mit grå lager.

  SvarSlet
 6. Den klæder dig rigtigt godt. Jeg må altså også snart igang med en. Jeg har lavet en til min datter, så mon ikke også moren skal have en?? :-)

  SvarSlet
 7. smuk!! og jeg er også helt vild med knapperne !

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK