fredag den 7. januar 2011

Fransk Omslag


JEG forelskede mig i dette enkle sjal/tørklæde/sjælevarmer første gang jeg så det på Ravelry.  Enkelheden kombineret med flere forskellige anvendelsesmuligheder er lige mig.

EFTER at have taget tilløb i lang tid, endte jeg med at slå op til sjalet i mit lysegrå Læsø Garn, som jeg for mange år siden indkøbte i store mængder på en ferie på Læsø. Dette strikkeprojekt var lige det rigtige for mig i årets sidste måneder - ikke så meget at tænke på, bare lade maskerne løbe over pindene, f.eks. til julekalender mv. i fjernsynet. Eller med i tasken når poderne var til håndbold-kamp.UNDERVEJS var jeg dog ved at gå sur i de mange pinde glatstrik, og måtte holde strikkegejsten oppe ved at måle før og efter en strikkestund. Dejligt var det, når jeg efter en aften med strikketøjet, var nået endnu 10 cm. Og da jeg nåede til 2. omgang knaphuller, gik det hurtigt.

DET færdigstrikkede sjal måtte dog lige spændes op en gang i fugtig tilstand - de retstrikke kanter trak mere sammen end det glatstrikkede, som det vist også fremgår af ovenstående billede.

VALGET af knapper faldt på nogle perlemorsknapper - de er tilpas lette og jeg er vild med bagsidens struktur, så den vender udad.FAKTA:
Mønster:  Etole la Droguerie by La Droguerie
Garn: 300 gr. Læsø Uldgarn lysegrå på pind nr. 3 mm.
Start: 13. november 2010
Slut: 18. december 2010

HOT or not: Tjah, jeg har ikke brugt den så meget endnu, men hot er det i hvert fald, at der røg 300 gr. lagergarn til dette projekt.


6 kommentarer:

 1. Kunne man ikke få lov at se det på? :-)

  SvarSlet
 2. Hej Maria

  Jo, jeg skal se om jeg kan få en fotograf til at hjælpe i weekenden, når der er lidt dagslys.

  kh. LisbethK

  SvarSlet
 3. hej Lisbeth, dit sjal ser dejligt ud, siger dog som Maria, det ville være endnu bedre at få se det i brug. når jeg strikket sådanne lange glatstrikkede stykker sætter jeg altid et mærke i hvor jeg starter hver dag, så kan jeg se om aftenen hvor langt jeg er nået i löbet af dagen, så ser jeg at jeg kommer noget steds.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 4. Den ser lækker dejlig varm ud. Og jeg vil også se den på.

  Jeg er i øvrigt i fuld gang med at konvertere MIT Læsø garn til en lille ulden poncho, der skal varme ryg og skuldre når jeg sidder i min yndlingslænestol foran et vindue med træk og strikker eller læser.
  Knus T

  SvarSlet
 5. Så blev den færdig. Jeg synes den ser fin ud, men vil som de andre gerne se den i brug...

  kh
  sarah

  SvarSlet
 6. Tak for jeres kommentarer - jeg har nu fået sønnike til at fotografere, så I kan se det på. :-)

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK