torsdag den 25. december 2008

Julen 2008

JULEN 2008 fejrede vi med hele min svigerfamilie. 16 til bords blev vi, og så er det jo skønt at have god plads, så der ikke skal flyttes for meget rundt på møblementet før og efter.

LILLE-JULEAFTENSDAG hyggede vi os med at pynte juletræ og spise æbleskiver. De sidste gaver blev pakket ind - Jakob syntes, det var synd at det var mig der skulle pakke det hele ind - så var der jo ingen overraskelser til mig. :-)

JULEAFTENSDAG sov vi længe og hyggede med dejlig morgenmad. Peter fik gjort kalkunen klar til at komme i ovnen ved frokosttid, og så var der ellers kun småting, der manglede.


Kl. ca. 15 indfandt vores gæster sig og vi hyggede os et par timer med kaffe/the og småkager samt konfekt. Efter julekalenderen var der julemiddag - børnene var ved godt mod og faktisk ikke utålmodige - der blev leget godt indimellem.

JULEMANDEN kom forbi og sang et par sange med os og til stor fornøjelse for specielt Signe løb vi rundt i huset til NU ER DET JUL IGEN.


SIGNE havde i dagene op til juleaften fast erklæret, at julemanden selvfølgelig også kom, men man kan jo godt blive lidt betuttet, når han nu pludselig sidder i stuen.
MEN stor var glæden da hun pakkede gave fra julemanden op.HER et par stemningsbilleder fra dans og sang om træet:


OG så blev det endelig tid til at se hvad der var i de mange spændende pakker. Signe pakkede op i flere omgange for der skulle jo også være tid til at prøve det nye spændende legetøj af undervejs. Sidste gave pakkede hun først op 1. juledag.


HER viser Signe stolt den nye dukke til fætter Emil:


SIGNE hygger med faster:DER var skønne gaver fra alle 3 børn fremstillet i SFO og dagpleje - og faren blev begavet med rammer med deres håndaftryk, lavet i dybeste hemmelighed sammen med moren.

DET var en lang dag, og faren havde lovet Astrid at hun måtte være oppe lige så længe hun ville - det fortrød han nok lidt, da vi gjorde klar til at gå i seng ved 1-tiden, for Astrid ville ikke i seng endnu. Hun legede lige så godt, så der blev lavet en aftale med hende om, at hun selv skulle slukke lyset og gå i seng, når hun var færdig - hun kom ind til mig ca. 01.40, hvor dukken havde tabt det ene ben, og efter lidt samaritter-tjeneste, lovede hun at gå i seng. Jeg kiggede ind til hende kort efter og der sov hun sødeligt. Vi har vist et rigtigt lille b-menneske.

tirsdag den 23. december 2008

Så skønt, så blødt!

Endelig blev jeg færdig med mit hjemme-komponerede mohair-tørklæde. Dejligt let og fint blev det - lige som det var tænkt. Det luner dejligt om halsen, og fylder næsten ingenting under frakken. Det har været et dejligt stykke strikkearbejde - mønsteret var hurtigt memoreret, så jeg kunne sidde ved tv'et, eller putte børn, mens jeg strikkede.

Fakta:
Mønster:
hjemmekomponeret - muslinge kant i hver ende og blad-mønster imellem. Strikket på pinde str. 4.
Garn: ca. 100 gr. Morella fra Bilka
Start: 12. november 2008
Færdigt: 22. december 2008


mandag den 22. december 2008

Varme til mors fødder

Selvom vi har skøn gulvvarme i huset, har jeg den sidste uges tid småfrosset om fødderne og ofte trukket i de tykke uldsokker - måske også fordi jeg havde reddet mig en kraftig forkølelse. Men det blev startskuddet til at jeg fik strikket et par dejligt varme futter, som længe har været på ønskelisten.
Her er de uvalkede futter - størrelse kæmpestor!

Faktisk så store, at Signe kunne bruge en af dem som sjov hue. :-D

Efter 3 gange i vaskemaskinen på finvask 40gr. så de sådan her ud:

Super behagelige at have på - de fik lige 2 lag flydende latex for at øge sålens holdbarhed og for at gøre dem skridsikre.Og som det måske fremgår af billedet, så slog mit petroleumsfarvede garn ikke helt til - jeg har derfor strikket de første par rækker af den ene sål med blåt Yabba-garn, der har nogenlunde samme tykkelse og også nemt filter.


Fakta:
Mønster: Felted Clogs by Bev Galeskas (kan købes hos http://www.getknitted.com/)
Garn: 200 gr. Natur Uld fra Hjertegarn + ca. 15 gr. Yabba fra Hjertegarn
Start: 11. december 2008
Færdige: 21. december 2008 (helt færdige - valkede, tørrede og med latex-sål)

Manden min er også begejstrede for dem, så der er bestilling på et par mere.

lørdag den 20. december 2008

Omprioritering

Ja, som overskriften siger, blev vi nødt til at omprioritere vores juleplaner - vores planlagte tur til Den Gamle By i Århus aflyste vi, så vi ikke skulle blive alt for stressede. Jeg har været hårdt ramt af forkølelse med bihulerne stoppet helt til, og Astrid har haft dårlig mave og været rigtigt skidt tilpas.

Lørdag var jeg 3 timer på arbejde og fik ryddet lidt op i bunkerne og sikrede mig, at der ikke lå noget gemt, som ikke kunne vente til det nye år. Det hjalp på samvittigheden, selvom jeg nok havde haft bedst af at tilbringe de 3 timer under dynen. Hurra for Kleenex!

Men nogle juleforberedelser gennemførte vi:

Vi fik hentet vores juletræ hos en af Peters håndboldkammerater - heldigvis var Astrid rimelig frisk, så vi havde en hyggelig tur lørdag eftermiddag.


Her hjælper Signe og Jakob med at bære træet op til bilen.
Kreativiteten fejlede ikke noget hos Astrid - hun skulle da også have juletræ på værelset!


En af træets nederste grene fik fod på og Astrid pyntede det selv.


Og træt kan man jo også blive, når man springer sin middagslur over og har hjulpet med at hente juletræ:


Der blev pludselig så stille i stuen, hvor Signe havde tullet rundt og leget, og der lå hun på trægulvet og sov. Og jeg må hellere skynde mig at sige, at hun selvfølgelig straks blev båret ind i sofaen efter, at jeg - hendes onde mor - havde foreviget hende sovende på gulvet.

torsdag den 18. december 2008

Ferie lige om hjørnet...

og det er tiltrængt!

I morgen eftermiddag har mand og børn juleferie i 14 dage - og hvis alt går vel, går jeg også på juleferie, når jeg kommer hjem fra arbejde i morgen. Der er lige en lønkørsel, der skal færdiggøres inden jeg kan læne mig tilbage og nyde en tiltrængt ferie - er mentalt indstillet på, at det kan blive nødvendigt at arbejde lørdag (fremfor mandag), men lige nu tegner det til, at jeg kan blive færdig i morgen - omend sent. Jeg har så måttet nedprioritere andre opgaver på jobbet, da jeg har været syg 2½ dag i denne uge, og i dag arbejder hjemme med Astrid på sofaen.

Julekortene er næsten klar til at blive sendt. Vi har siden 1993 sendt kravlenisser som julekort, og siden 2005 med børnenes ansigter sat ind.


Astrid er dog ikke ubetinget tilfreds med sin nisse - hun er overbevist om, at der er nogen blandt modtagerne der vil grine af, at hun løfter op i kjolen.

Men ellers mangler vi stadig en lang række indkøb og forberedelser, men endnu ingen grund til stress.

Juleferien byder på masser af familiesamvær, og nytårsaften med gode nye venner her på matriklen.

Vi har også planlagt en tur i Den Gamle By - jeg var så heldig at erhverve mig billige billetter på Forældre og Fødsels nyligt afholdte netauktion.

Og lur mig om ikke jeg formår at finde tid til strikketøjet i den herligt lange juleferie?!

torsdag den 11. december 2008

12 projekter i 2009

For en som altid har gang i et eller andet projekt, burde det vel være overkommeligt at tilmelde sig "12 projekter 2009"?!

På Ravelry er der nu oprettet en gruppe "12 projekter i 2009" som jeg har tilmeldt mig. Jeg har sat mig for, at jeg i 2009 skal have nedbragt mit garnlager pr. 31.12.08 med halvdelen før der må købes nyt, så nu går jeg og planlægger hvilke projekte det forskellige garn skal bruges til.

Det er nemlig sjældent, at jeg har en hel klar plan med mit garnindkøb - dog har jeg her i slutningen af 2008 købt 2 strikkekit (Topstykket og Tankestreg), og garn specifikt til en 3. opskrift.

Dette er min foreløbige projekt-liste:

Topstykket til mig selv
Tankestreg til Astrid
Tankestreg til Signe
Honeycomb til mig selv
Felted clogs til mig selv
Sokker til Astrid
Sokker til Signe
Sokker til mig selv
Stor filtet taske til mig selv
Filtede vanter til mig selv
Fireside footies til Astrid
Kæphest til Astrid (kan desværre ikke finde mønsteret online nu)
Calm til mig selv
Variation over Sømandssweater (tænker hætte) til Jakob

og meget mere :-D

torsdag den 4. december 2008

Hurtig på tasterne

Ja, tænk en gang, at timerne i maskinskrivning tilbage i '87 skulle kunne bruges til noget sjovt?

85 ord

Speedtest