torsdag den 27. november 2008

Der er altid nogen, der har det værre..

Ja, sådan kan man nogen gange trøste sig selv, når man føler sig hårdt ramt. Men i dag blev jeg i den grad ramt af beskrivelsen af et par flygtninge-familier, der er flyttet til vores lille by.

De er flygtet over hals og hoved fra Congo, og ejer INTET! Min veninde er meget engageret i at hjælpe dem - praktisk og socialt. Hendes beskrivelse rørte mig - børn jævnaldrende med vores egne, der intet legetøj har - og vores der har så meget og med mere i vente, nu hvor julen er inden for "synsvidde".

Mon ikke vi kan rydde lidt ud og finde noget godt til de børn, der nu er havnet i blandt os? Jeg tror, at det kan være en sund snak at have med vores børn. Og jeg kunne vel for den sags skyld undvære noget garn og nogle strikkepinde, hvis en af kvinderne skulle have lyst til at strikke. Og mon ikke også den gamle symaskine kunne gøre gavn? Ideer er der mange af - og med nøden så tæt på, MÅ vi simpelthen hjælpe alt hvad vi kan.

En skøn orange sag

Signe mangler i den grad hagesmække, for selvom hun forstår at holde hovedet indover tallerknen (når vi minder hende om det), så ryger der også en del ned ad tøjet, og så er sådan en hagesmæk jo ganske smart.

Jeg faldt over en dejlig enkel model "So-Simple Baby Bibs" på Ravelry, og havde masser af bomuldsgarn i mit lager - også i Signes yndlingsfarve, så her er en skøn orangesag kantet med tøset lyserød:


Hæklet på pind nr. 4 - kanten på pind nr. 3.
Garnforbrug: ca. 35 gr. orange bomuldsgarn og ca. 5 gr. lyserød.
Færdig på 3 dage.

Og der kommer helt sikkert flere!

onsdag den 19. november 2008

Hvad sker der lige med garnlageret?!

Ja, hvad sker der egentligt med min garnlager? Jeg begyndte året med en ambition om at nedbringe garnlageret VÆSENTLIGT - og jeg har da også fået strikket en del i år, men så var der lige et godt tilbud i min lokale garnbutik i weekenden. 20% rabat på alt - og det er jo ikke til at stå for.


Det blev til AlpacaSilk fra Hjertegarn


til denne vest - Honeycomb, som jeg har planlagt til mig selv.


Og så ellers strømpegarn - SOCKS 4 fra hjertegarn, så hele familien kan få hjemmstrikkede sokker til vinter.


Og endelig noget Natur Uld til et par filtede clogs til mig selv.

tirsdag den 18. november 2008

Hvo intet vover, intet vinder....

Søndag var Astrid en ulykkelig pige - halsen knækkede på en af hendes Bratz-dukker. :-O


Nu har hun ret mange Bratz-dukker, og jeg fik hende nogenlunde trøstet - men det er den anden dukke, der har knækket halsen, og hun leger altid stille og roligt med dukkerne, så jeg kunne ikke tilskrive det, at dukken f.eks. havde været en tur i skruetvingen eller lignende.

Jeg fandt ud af, hvem der er importør af dukkerne og skrev til dem for at høre om det var et kendt fænomen. Stor var min overraskelse og glæde, da jeg her til aften havde fået svar fra dem - vi skal såmænd blot gå i den nærmeste BR/Toys R'Us og få den byttet. Service eksisterer altså stadig væk.

søndag den 16. november 2008

Juleforberedelser

I dag blev de første julegaver købt, og der er også gang i lidt hjemmelavet til fornøjelse i julen. Nemlig snaps. På skænken i stuen tager vodkaen farve af porse indsamlet på Læsø (og det var det sidste, så næste år SKAL vi på sommerferie på Læsø), smag af appelsin og kaffe, eller en rigtig juleklassiker med stjerneanis, lakridsrod, pomeransskal og nellikker.

Til venstre - porseblade i vodka
I midten - julesnapsen med stjerneanis, lakridsrod mv.
Til højre - kaffesnaps/likør med appelsin, vaniljestænger mv.

Astrid var ikke helt vild med forberedelserne - duften af lakrids behager ikke damen. Så hun bad om, at jeg satte glasset med julesnapsen ind i et skab.... lugten forsvandt dog, da jeg lukkede glasset, så indtil videre for det lov at stå fremme, så vi kan nyde synet og ikke glemmer, hvad vi har sat i værk.

I dag har Astrid og jeg lavet maskemarkører - jeg var næsten på bar bund, så dette er mit bud på maskemarkører. Nu skal de testes lidt, og så må tiden vise om der ryger et par sæt afsted til mormor til jul.Markørerne er lavet af forsølvet kobbertråd, og lette gummiperler.

søndag den 9. november 2008

En lille gavstrik

Er hun ikke en skøn gavstrik?!Sommer-toppen er hun vokset ud af - til nøds kan den bruges som undertrøje, men nu er der en ny og større udgave klar. Her strikket i ca. str. 3 år, så den kan bruges i vinter over en langærmet bluse - og fremtidssikret, så den kan bruges næste sommer som en luftig sommertop.

Som sin forgænger er denne strikket i Filcolanas Arwetta Fine Merino. Der gik lidt mere til denne større størrelse - ca. 70 gr.

Som det ses er Signe ganske tilfreds med resultatet - og det er jeg også. ;-)

Opskrift i str. 3 år følger snarest - både her og på Ravelry.