torsdag den 6. oktober 2011

Restitution og nyt mål

EUFORIEN har lagt sig bare en anelse ovenpå en fantastisk maraton-oplevelse - benene var ømme dagen derpå, og det var ikke spor sjovt at gå på trapper. Værst var det, da vi havde siddet låst fast i næsten samme stilling i bussen på vejen hjem, så trappen ud af bussen blev taget baglæns - det var knapt så hårdt for benene.

TIRSDAG lokkede jeg Signe med på en tur i det fine vejr. Hun på cykel og jeg på lidt stive gåben. Vi gik på brombærjagt og det blev vist til ca. 3 km. Herligt, for vi fik fyldt en skål med lækre vilde brombær og jeg fik løsnet benene.

ONSDAG var der en klar bedring i de ømme muskler, og jeg besluttede mig for at tage en lille rolig løbetur. Det blev til 4 km. i adstadigt tempo med hunden i snor.

FREDAG igen i løbetøjet og ud på en rask løbetur på 5,6 km. Vejret var skønt og benene virkede friske. Jeg havde søgt på nettet for at finde anbefalinger til træning EFTER maraton. Nogle steder anbefales det at holde pause i et par uger, andre anbefaler en uges pause, og andre foreslår, at man løber et "spejl" af de træningsturene man havde de sidste par uger op til marathon. Jeg endte med at beslutte mig for at følge min intuition og lytte til min krop.

SØNDAG blev det en lidt længere tur på 7,5 km. - her kunne jeg godt mærke, at der stadig er træthed i krop og  ben. De første 5 km. gik fint i stabilt tempo, men jeg mistede noget på de sidste par km.

Tanken er snart fuld igen!


Image: Salvatore Vuono / FreeDigitalPhotos.net

TIRSDAG var jeg afsted igen. Jeg havde lige en lille pakke, der skulle afleveres på posthuset, så efter 2 km. havde jeg et lille afbræk. Derefter løb jeg en sløjfe på ca. 6 km. inden jeg rundede biblioteket for at hente en bog. Med den under armen gik det hjemad. Jeg troede, at jeg havde fundet en smutvej, men det var via kirkegården, så det blev lige til en ikke-planlagt gåpause. Samlet blev det til en 10,6 km. tur.

ALT i alt er det skønt at være i noget der ligner normal træning igen. Næste mål er sat - i starten af november løber vi en halvmaraton i Aalborg, hvor jeg havde min halvmaraton-debut sidste år. Vi kan jo lige så godt høste lidt mere "afkast" af vores store træningsindsats, og det føles også godt at have en mål at træne imod.

ET nyt maraton er også under overvejelse. Mest sandsynligt er det, at det bliver København Maraton i maj, men nu må de næste par måneders træning, korte dage og vinterens komme vise om det bliver realistisk at træne nok til et forårsmaraton.

5 kommentarer:

 1. Ja den der med trapperne var lidt af en overraskelse for mig, men var ikke klog nok til at gå baglæns. Det var nu heller ikke så slemt men gjorde lidt nas. Så lærte man det.
  Dejligt at høre at du er med igen og med så stort overskud, det er inspirerende for mig og så må vi holde hinanden til ilden i løbet af vinteren.
  God vind i november, det er en god ide med et løb tilinden det hele sner til.
  Knus Kirsten

  SvarSlet
 2. Det må være frugten af et perfekt planlagt og veludført maraton, at du kan være tilbage i topform efter kun en uge.

  Dejligt med nye mål :-D.

  SvarSlet
 3. Spændende med nye mål. Det er jo det, som holder gryden i kog og benene løbende. ;-) Tænker jeg. :-)
  Du må have gjort det lige efter bogen - al træning og selve løbet - siden du er så forholdsvist hurtigt frisk i benene igen. Flot! Og meget tilfredsstillende må det være. ;-)

  SvarSlet
 4. Pernille, det er nok lige i overkanten at påstå, at jeg er i topform. Jeg er på samme tid forundret og yderst tilfreds med, at jeg har så friske ben og nemt er kommet igang med min træning igen. Det giver blod på tanden!

  SvarSlet
 5. Tillykke med din maratondebut.

  Jeg er helt sikker på, at man dagen efter maraton ikke skal kunne gå forlæns på trapper. Det har jeg ikke kunnet når jeg har løbet, og jeg er sikker på, at det er fordi jeg har givet mig mere end de andre ... nå ja, og fordi jeg har flere kilogram på kroppen.


  Derudover vil jeg blot sige, at jeg er misundelig på, at du kan løbe så meget, bare det dog var mig.

  God træning!

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK