onsdag den 29. december 2010

De skønneste bløde ugler

FOR et års tid siden faldt jeg og mange andre pladask for Hannes Ugler på Fanø Strikkefestival i efteråret 2009. Vi forsøgte at overtale hende til at komme med en opskrift, og jeg tilbød at teststrikke efter hendes noter.

I starten af 2010 bestilte jeg lækkert Supersoft Cashmere garn via ebay, og i vores gensynsweekend slog jeg endelig op til min egen Uglejakke.

VANEN tro giver jeg mig selv udfordringer, når det gælder strikketøj. Hannes Ugler var strikket nede fra-op, men jeg var noget i tvivl om, hvor lang jeg ville have jakken, og ville derfor strikke oppefra-ned.


HENOVER forår og sommer gik jeg noget i stå med jakken (strikkede dog andre ting), men da vi i efteråret igen havde sat hinanden i stævne, var det på tide at få gjort en ende på jakken. Helt færdig blev jeg ikke, og efter weekenden var jeg ovenikøbet sat gevaldigt tilbage, men også mere opsat på at få jakken færdig.


FAKTA:

Mønster: Natugler af Mille Milida
Garn:  J C Rennie Supersoft Cashmere 2/11.3 Nm  - 540 gr. - strikket med dobbelt tråd på pinde nr. 4,5 mm.
Start: 20. marts 2010
Færdig: 7. november 2010

HOT OR NOT: I alle henseender HOT - garnet er fantastisk lækker t og bliver bare endnu blødere i brug. Jakken er let at have på trods de 540 gr.. Jeg bruger den, når jeg skal "putte" mig, eller på de milde efterårsdage i stedet for en rigtig jakke, når jeg lige skulle et kort smut ud. Jeg glæder mig til at bruge den til foråret.


lørdag den 4. december 2010

Det' Jul, det' Cool

DET nu man hygger sig bedst..

JULEstemningen indfinder sig stille og roligt, men aldrig har jeg da været så sent på den mht. at pynte til jul. Adventsdekoration og kalenderlys er det dog blevet til "just-on-time", men ellers er det ikke at se, at det er december i vores hus.

DE sidste par uger har vi brugt på at flytte rundt på et par værelser, malet og ryddet op i stor stil i tøj og legetøj, men nu trænger der lige til at blive flyttet lidt spindelvæv, fjernet lidt støv og pudset vinduer før de STORE kasser med julepynt findes frem til fælles fornøjelse, mens der sættes julemusik på anlægget.
 


LØB er det ikke blevet til de sidste par uger - først var der andre projekter, der tog min tid, dernæst væltede sneen ned og har gjort veje og stier ufarbare i løbesko. Jeg ønsker mig en mild vinter med gode løbemuligheder, kære Julemand.