onsdag den 14. april 2010

BAKKE OP, BAKKE NED

DER var plottet en omgang bakketræning ind i min kalender i dag, men jeg følte mig helt flad, da jeg kom hjem med børnene ved 4-tiden. Jeg fik tanket op med en rugbrødsmad, mandler og vand, og da manden indfandt sig på matriklen, stod jeg klar i løbetøjet - afsted skulle jeg.

JEG havde ved hjælp af mit nye legetøj (Garmin Træningscenter, som jeg forleden endelig fik til at fungere) lavet en træning ud fra Iforms forslag til bakketræning - opvarmning, lidt teknik i form af høje knæløft og gadedrengeløb, stigningsløb, "tons" op ad bakken, og forholdsvis hurtigt løb ned ad bakken.

MIT udgangstempo var lavt - meget lavere end jeg ellers løber, men vel passende, når det skulle være min opvarmning. Efter 1,7 km. var det tid til stigningsløb 4x40 meter. Det lykkedes mig at øge tempoet over de 3 første blokke, men faldt lidt i den sidste. Derefter tekniktræning inden jeg angreb bakken med 5 intervaller a ca. 40 meter (spurt-langsomt løb-spurt-langsomt løb-spurt). Derefter i højt tempo ned ad bakken.

BAKKEANGREBET blev gentaget yderligere 2 gange - sidste pas med slut på toppen og så hjem derfra i roligt tempo. I alt blev det til 4,8 km.

"MIN" bakke udmærker sig desuden ved at have - efterhånden - blødt sand i hjulsporene og græs i midterrabatten - ikke det nemmeste sted at få et godt afsæt, men jeg er overbevist om, at det giver noget. Og nu må jeg så vente og se, om jeg har ømme ben/lår i morgen oven på min første bakketræning.

FAKTA: 4,8 km - 29:42 minutter - 14 grader (flot solskin)

2 kommentarer:

 1. Hejsa...
  Jeg synes det er svært det der bakke træning. Jeg har også fået afvide jeg skal kigge lidt på det..

  Så det er vel at prøve sig frem...

  Kim

  SvarSlet
 2. @Kim - ja, det er lige med at overvinde sig selv, men sådan er det vel også med intervaltræning?! Og vi ved jo godt, at det er nødvendigt, hvis vi skal blive hurtigere. :-)

  Bakketræning er optimalt for mit vedkommende, da jeg ved, at jeg skal løbe en del løb i år, hvor der er mere eller mindre kraftige stigninger.

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK