mandag den 30. november 2009

Nemt, hurtigt og effektivt

ASTRID manglede indesko til skole og sfo - eller det vil sige - hun manglede nogen, hun gad bruge. Sidste sensommer strikkede/filtede jeg disse til hende, men selvom de i mine øjne er fede, så har de aldrig rigtigt hittet hos den unge dame.

JEG tog hende med på en opskriftskigger og sammen fandt vi en model, som tiltalte hende mere. Farven var også hendes valg.


Her er de ufiltede forvoksede sokker. Jeg slog 40 masker op - opskriften angiver 44 masker til en kvindestr. M. Jeg valgte lidt færre masker, da Astrid har en smal fod.


 
OG her de færdigfiltede futter. Inka-wool filter meget nemt. De fik en tur på 40 grader og blev meget små - heldigvis var de til at trække i den ønskede facon og størrelse inden de tørrede.

FAKTA:
Mønster: Fuzzy Feet af Theresa Vinson Stenersen 
Garn: 75 gr. Hjertegarn Inka-wool på pind nr. 7 mm.
Start: 20. november 2009
Færdig: 23. november 2009
Hot or Not: Bestemt hot - de sidder som de skal og Astrid er vild med dem.

En dejlig Sidegevinst

TILBAGE i september var jeg på Fanø til strikkefestival med en kær veninde og 2 nye bekendtskaber. Det var en kæmpe oplevelse med gode og inspirerende workshops og masser af strikkehygge i godt selskab, hvor snakken gik lystigt om alt mellem himmel og jord.

PÅ workshoppen med Bente Geil, hvor jeg lærte spændende nye teknikker, blev jeg hovedkuls forelsket i et superblødt tørklæde, og købte straks garn til det.


MINE "room-mates" havde svært ved at forstå, at jeg ikke straks slog op til det. Men jeg havde lidt andet på pindene, som jeg måtte have færdigt først, hvis det nogensinde skulle blive færdigt.

ENDELIG - på en togtur til Sjælland - blev det tid til at gå i gang med Sidegevinsten fra Fanø. For første gang skulle jeg strikke patent. Dejligt nemt - bortset fra når jeg tabte en maske.JEG er vild med det færdige resultat.
FAKTA:
Mønster: Sidegevinst af Bente Geil
Garn: 200 gr. Geilsk Bomuld og Uld - blå - strikket dobbelt på pind nr. 4 mm
Start: 15. oktober 2009
Færdig: 19. november 2009

Hot or not: Super hot - dejligt blødt og anvendeligt. Ælsker det!
Edit 25. januar 2010: Min mand er også vild med det bløde tørklæde, men synes at det er en anelse for langt, så han har bestilt et andet i samme type garn.

lørdag den 28. november 2009

Det bli'r en god dag

HUSET roder, manden har planer ude af huset stort set hele dagen, Jakob er hos legekammerat et par timer endnu, men jeg kan alligevel mærke, at det bliver en god dag.

PIGERNE er i gang med fælles oprydning på Astrids værelse, jeg har sat suppe over - her dufter allerede skønt i køkkenet og stuen, og den første maskinfuld vasketøj snurrer i baggangen.

JEG er fuld af energi - solen titter frem på en af novembers sidste dage - jo, jeg skal nok få sat skik på huset, så julepynten kan komme frem til 1. søndag i advent.

PLANERNE er store - måske for store - men jeg drømmer om, at jeg også når en løbetur i det friske efterårsvejr, og så skal der måske også strikkes et par pinde på et af mine igangværende strikkeprojekter, mens der nydes en kop the.

DET bli´r en god dag!

tirsdag den 17. november 2009

Guldkorn

SIDSTE lørdag samlede jeg et ægte guldkorn op.

VI sad ved morgenbordet, og Signe er ved at spise nr. 2 bolle.

Mor: Du har vist fået en god appetit, Signe

Signe: Nej, god marmelade

Hun spiste bolle med hjemmelavet brombærmarmelade, så hun havde naturligvis ret. :-)

EGOdage

JEG har fået et nyt ord i mit ordforråd - EGOdage!

SØNDAG i efterårsferien sendte jeg mand og børn til Sjælland. Børnene på efterårsferie hos vores højtskattede "gamle" naboer, og gemalen til konference i København.

EFTERMIDDAGEN benyttede jeg til at løbe en dejlig lang tur i det superflotte efterårsvejr, og så hyggede jeg mig ellers med god samvittighed med mit strikketøj. Og for en gangs skyld var planen, at jeg skulle se tv helt uforstyrret en søndag aften. Det sker yderst sjældent. Det blev til Spise med Price - lækker mad krydret med god køkkenhumor. Søndagsfilmen blev derimod fravalgt, da jeg jo var alene hjemme.

MANDAG aften var jeg så heldig, at få besøg af en skøn veninde - der blev snakket, spist, strikket, spist mere og så sandelig snakket en hel del til. Vi kunne hurtigt blive enige om, at det kræver en gentagelse - med eller uden familier. For heldigvis hygger vores børn og gemaler sig også i hinandens selskab.

MINE egodage gav mig en sjælden lejlighed til at pleje egoet ved at kunne sætte egne behov først - ja, selvfølgelig af den simple grund, at jeg var alene, vil du måske sige, men man kan jo vælge mange måder at nyde sin ensomhed. Jeg havde nogle fantastiske dage fyldt med superfood, min musik, strik og tv, kun mit eget rod at holde styr på og kun mig selv, der skulle op og ud af døren.

LIDT tomt blev det til sidst, men jeg var godt tanket op, da jeg endelig torsdag blev "hel" igen og blev genforenet med min skønne børn og mand. Og så var det slet ikke så dårligt, at jeg sluttede mit ego-trip af med at tage toget til Sjælland, hvor vi skulle til 18 års fødselsdag. Jeg nyder sådan en togtur i stillekupe med mit strikketøj.

EGOdage er vist kommet for at blive i mit ordforråd.

tirsdag den 10. november 2009

Toe-up sokker til Astrid

I 2009 skulle der også strikkes strømper - og tilegnes et par nye teknikker. Jeg blev vild med at strikke fra tåen op - synes, at det er lettere at prøve strømpen undervejs. Desuden skrottede jeg mine strømpepinde og strikkede i stedet med Magic Loop på lang rundpind.

Efter et par forsøg med helt enkle strømper i retstrik, hvor jeg kun skulle koncentrere mig om de nye teknikker, skulle der denne gang ske lidt på mønstersiden.

 

Falsk snoning/hulmønster i skrap pink til ældste datter. 

FAKTA:
Mønster: Widdershins af Brooke Chenoweth Creel
Garn: 50 gr. Hjertegarn Sock 4 på pind nr. 2,0 mm.
Start: 13. juni 2009
Færdig: 4. november 2009
Hot or Not: Bortset fra, at strømperne blev lidt for snævre (dog ikke mere end jeg kan strække dem i facon efter vask), er resultatet tilfredsstillende. Sjove at strikke med mønster i og magic loop kører bare derudaf.