søndag den 18. januar 2009

De første sokker i mange år

MEN helt sikkert ikke de sidste!

OG hvorfor ikke gribe det an på en helt ny måde, når jeg alligevel næsten ikke kunne huske, hvordan jeg plejede at strikke sokker?!

SOKKERNE til Signe er strikket fra tåen og opefter - et par nye teknikker blev lært undervejs, og det er rigtigt skønt - synes jeg - at jeg stadig kan lære nyt efter at have strikket i snart 30 år.

DET lille sokke-projekt tog dog længere tid end jeg havde forestillet mig - jeg startede ud med denne toe-up-opskrift: Widdershins - det gik fint indtil jeg nåede hælen. Opskriften var som sådan nem nok at forstå - men resultatet var ikke kønt. Der blev for mange huller i siderne, og det var nok ikke så smart at forsøge sig med en ny hæl-type, når jeg samtidig skulle tilpasse maskeantallet til barnestørrelse. Men Widderhins skal have en chance mere, når jeg skal igang med sokker til mig selv.

JEG trævlede op, og startede forfra på mit gammelkendte mønster - oppefra og ned. Men...da jeg nåede foden, var det helt ved siden af med maskeantallet. Forfra igen - og nu med en anden Toe-Up opskrift, hvor man beregner maskeantal mv. Se det gik straks bedre, dog valgte jeg den - synes jeg - geniale opslagning, som benyttes i Widderhins - og som er en af de nye teknikker, jeg har lært.


Fakta:
Mønster:
Universal Toe-Up Sock Formula
Garn: ca. 30 gr. Hjertegarn Sock 4 print på pinde nr. 2½

Start: 5. januar 2009
Færdigt: 17. januar 2009


Jeg er vild med garnet og synes, at det er nogle fede striber der kommer frem. Opskriften var nem at gå til, og Signe er også tilfreds med dem. Så der kommer flere sokker herfra til at varme fødderrne.1 kommentar:

  1. U-HA, det lyder som om det har været besværligt med de sokker - men besværet var da det hele værd.
    Jeg har aldrig prøvet at strikke toe up - men det kunne være jeg skulle prøve. På den måde løber man da ikke tør for garn til allersidst, fordi man liiige skulle strikke skaftet lidt længere :o)

    SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK