mandag den 10. september 2012

Skiveløbets Halvmaraton


ELLER første delmål nået på den lange vej mod Berlin 2013

I går drog hele familien til Skive for at deltage i Skiveløbet. For andet år i træk skulle jeg løbe halvmaraton - sidste år var det den sidste lange tur inden mit første maraton. Jeg følte mig fuldstændig afslappet inden løbet, og havde ikke gjort mig de store overvejelser om, hvad tiden kunne ende med. Dog var jeg rimelig sikker på, at jeg ville kunne løbe under 2 timer, da vejret var helt perfekt - 16 grader, skyet og kun en let vind.

EFTER en meget let opvarmning gik starten stille og roligt. Jeg var forrest i feltet, men blev hurtigt overhalet af rigtigt mange løbere. Jeg syntes ikke, at jeg lod mig ikke rive med og forsøgte at finde mit eget tempo, men udgangstempoet blev alligevel lidt hurtigere end tænkt.

TRODS det lidt højere udgangstempo følte jeg, at jeg havde godt flow i løbet og benene var gode. Ved første depot - ca. ved 5 km. - drak jeg et bæger vand gående. De næste km. blev løbet langs ådalen på en dejlig grussti. Benene flyttede sig velvilligt og jeg havde overskud til at nyde udsigten. Der var lidt småstigninger, hvor jeg uden problemer holdt tempoet og dermed kunne overhale en del - tungere - løbere.

VED 2. depot - ca. 10 km. - tog jeg en portion energigel og et bægervand. Det kostede lidt på km.tiden, men jeg fandt ind i en god rytme igen bagefter. Jeg kom til at løbe ved siden af en yngre mand ca. 500 meter - tempoet passede fint, og jeg nåede lige at tænke, at det da ville være rart med selskab resten af turen, da han blev overhalet af en kammerat og trak fra mig for at følges med ham. Få sekunder senere fik jeg nyt selskab - af Aage Klovn. Vi løb sammen 1-2 km. og med overskud til at snakke, så det var rigtigt hyggeligt. Og også meget inspirerende at se, hvordan han hilste på alle, der stod langs ruten - specielt alle børnene, men der blev vinket og råbt hej til alle.

FRA 14 km. gik det opad mod Hancock Bryggeri. Det var hårdt, men jeg genkaldte mig min succes med at løbe på bakker fra DHL-stafetten i Århus i midten af august (hvor jeg løb 3 runder, da manden og datteren var skadet og måtte melde fra), og kom helskindet til toppen hvor 3. depot ventede. Endnu en portion energigel og et bæger vand blev indtaget - nu var den værste del af ruten klaret, og tiden så fin ud.

KORT før 17 km., hvor det gik ned mod vandet, var der endnu et depot, men jeg valgte at springe dette over. Fokus var nu på at komme godt rundt i de forholdsvis mange skarpe sving, der var på ruten. Det var bestemt ikke behageligt at skulle dreje 90 grader eller mere og ofte samtidig med at terrænet gik nedad. Belastningen var til at mærke, og jeg forsøgte at tage en blødere kurve i svingene, hvis det var muligt.

DE 2 km. langs vandet føltes meget lange, men jeg lå fortsat med et godt stabilt tempo, og følte at der stadig var energi i benene. Ved 19 km. drejede vi ind i Krabbeholm Skov og der var et ekstra depot, hvor jeg snuppede et hurtigt bæger vand inden de sidste strabadser. Skovstierne bød på endnu et par små skrappe stigninger. Jeg begyndte at mærke trætheden i benene, men jeg overhalede ikke desto mindre en del andre løbere på de sidste km. Så snart jeg var på toppen af en stigning og det enten gik lige ud eller lidt ned, føltes benene klar igen. Den sidste km. var teknisk krævende med en del op og ned-løb og skarpe sving, men jeg kunne alligevel presse tempoet og løbe den på 4:59 min.

DA jeg kom ind i målområdet, spejdede jeg efter den øvrige familie, men fik ikke øje på dem - men jeg var også i mål ca. 6 minutter før, den tid jeg havde gættet på inden vi tog afsted.

DEN officielle tid endte på 1:49:18 og jeg var godt tilfreds - både med sluttiden, og i særdeleshed med min disponering og stabile tempo. Første halvdel løb jeg iflg. min egen tidsmåling på 54:17, og anden halvdel på 55:01

FØRST da jeg kom hjem og fik lagt data ind, gik det op for mig, at jeg havde løbet ny PB på distancen - min hidtil bedste halvmaraton, som jeg løb i Aalborg sidste efterår, blev forbedret med 6 sekunder.

FAKTA: 21,0975 km. - 1:49:18 - 16 grader, skyet

Motivationen gik lige et hak mere i vejret - jeg glæder mig til næste halvmaraton, som sandsynligvis bliver i starten af november. Nu skal træningen planlægges, og mon ikke jeg skal snige noget intervaltræning og core-træning ind?! Og jeg skal selvfølgelig også holde øje med, hvornår tilmeldingen til Berlin 2013 åbner, så jeg kan få et af de eftertragtede løbsnumre.

DESVÆRRE ingen billeder af mig fra løbet, men til gengæld er mine seje løbebørn fanget her:

Jakob (i rødt) på vej ud på 2,7 km.ruten

Astrid på vej i mål - 2,7 km. Signe i rødt på vej i mål - 2,7 km.

4 kommentarer:

 1. Fantastisk bra gjennomført. Du løp så jevnt! Jeg løp også halvmaraton i helgen. Ikke like vellyket! Fine bilder av barna. De barneløp er noe for seg. Fantastisk å se så mye glede

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ania

   Tak!

   Ja, det er dejligt, når børnene også løber og deler de voksnes glæde over løbet. Det var ikke et decideret børneløb, men der var nok overvægt af børn blandt de ca. 1700 løbere, der blev sendt afsted på samme tid på 2,7 km. ruten :-O

   Jeg glæder mig især over, at jeg løb så jævnt, da jeg ofte lægger for hurtigt ud og ikke kan holde tempoet hele vejen. Men der er lang vej til at kunne holde det over 42,195 km. :-)

   Slet
 2. Hvor er det bare flot og sikken en tilfredsstillelse at blive bedre. Du skal se, du flyver i Berlin hvis du bliver ved på denne måde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kirsten!

   Ja, det er enormt tilfredsstillende, at træningen udmønter sig på denne måde. Og det giver selvfølgelig forhåbninger for Berlin næste år, men der er lang tid til, og jeg vil undervejs eksperimentere med 5:1-metoden.

   Du skrev noget om, at du havde knækket koden - vil du fortælle lidt mere om det?

   Slet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK