onsdag den 2. maj 2012

At lytte til kroppen


EFTER den lange træningstur i uge 15 fik jeg ondt i min venstre storetå, og lod den få et par dages pause. Onsdag løb jeg en tur i nabolaget for at teste, hvordan det stod til med tåen. Alt afhængig af, hvordan det gik ville jeg kunne afkorte eller forlænge turen. Det blev en rolig aftentur på i alt 9,65 km.

FAKTA: 9,65 km. - 52:56 minutter - 8 grader


DER var noget ømhed i tåen bagefter, og da jeg næste morgen vågnede med ondt i halsen og begyndende forkølelse, var det vist på tide at lytte til kroppens signaler og tage den lidt med ro. Ingen tvivl om, at jeg har stresset kroppen med den megen træning gennem de sidste mange uger, og når man lægger oveni, at manden var ude at rejse og et solidt arbejdspres, så kunne det jo være kroppens måde at sige "nu tager du den lige lidt med ro".

UANSET hvad blev det til endnu et par dages løbepause, og på anbefaling startede jeg med at tage et c-vitamin-tilskud.

LØRDAG havde tåen det fint, og jeg trængte til at komme ud i løbetøjet igen, selvom forkølelsen endnu ikke havde sluppet sit tag i mig. Noget vejrtrækningsbesværet fik jeg løbet 7,6 km. med meget tunge ben, hvor jeg aldrig fandt et godt flow.

FAKTA: 7,6 km. - 42:40 minutter - 8 grader


SØNDAG var jeg afsted igen, og det var heldigvis en opløftende tur, hvor jeg havde lettere ved at trække vejret og benene føltes langt lettere. Og efterfølgende var der kun en smule at mærke i tåen. Det blev til en tur på Himmerlandsstien på knap en time.

FAKTA: 11,2 km. - 58:02 minutter - 8 grader

TOTAL for uge 16 - 28,45 km.

SAMMENLIGNET med de foregående uger, var det ikke lige hvad jeg havde regnet med i slutfasen mod Cph. Marathon - heldigvis er jeg nu så tæt på, at jeg ikke føler mig slået helt hjem, selvom ugens træning er en halvering i forhold til sidste uge. Hellere lade kroppen komme sig, end at opbygge en skade, der forhindrer mig i at løbe i København.

1 kommentar:

  1. Lyder som en klog beslutning op til din maraton. Håber du får et godt løb uden gener. Altid godt, at lytte til kroppen :-)

    SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK