tirsdag den 19. juli 2011

Uge 25 - Gedeskægsløbet

JUNI måned er en populær løbemåned - eller en populær måned at afholde byfester med dertilhørende motionsløb.

ONSDAG d. 22. juni var det Gedeskægsløbet, der bød op til løb på 2 distancer. Farmor og farfar var indkaldt til pasning af Signe, og da vejret artede sig fint, tog de med til løbet for at heppe.

EFTER at have analyseret de seneste løb i cuppen, havde jeg besluttet mig for at løbe den korte distance, hvor en af mine konkurrenter sædvanligvis stiller op. Hun havde i de seneste løb hentet "billige" og store point, da jeg i disse løb havde valgt den lange distance. Normalt vil jeg uden problemer kunne løbe hurtigere end hende, og dermed få bedre point.

STARTEN var meget nervøs og der blev virkelig givet gas. Efter ca. 1 km. løber man igennem en lille skov på en smal sti, hvor det er vanskeligt at overhale, så mange havde travlt med at komme godt afsted inden da. Allerede ved skoven kunne jeg se, at min løbemakker og Jakob trak fra mig, men jeg søgte efter at finde mit eget tempo, som forhåbentlig kunne holde hele vejen. Da det nu var 3. gang vi løb dette løb, var jeg klar over, at der kort efter 3 km. ville komme lidt stigning på grus/sand, som der gerne skulle være kræfter til.

STIGNINGEN blev klaret i god stil, men jeg måtte lige ned og gå kortvarigt  - bare lige for at få syren ud af benene. Jeg var meget bevist om, hvilke kvindelige løbere, der var omkring mig, og prøvede at vurdere om de var i min aldersgruppe i cuppen. Da der var ca. 1 km. tilbage blev jeg overhalet, men jeg forsøgte at hænge på.

CA. 300 meter før opløbsstrækningen gik det igen en anelse opad. Jeg halede jeg godt ind på 2 kvindelige løbere - omtrent på min alder vurderede jeg - men følte ikke, at jeg havde kræfter til en decideret spurt, så jeg forsøgte blot at øge fastholde mit tempo, og håbede på, at de 2 andre ikke kunne følge. Taktikken lykkedes og jeg kom ind i målslusen akkurat før dem.

OG bedre endnu, den konkurrent jeg havde lagt den overordnede taktik efter, kom ind et stykke tid efter. Desværre viste det sig, at de 2, der klemte sig ind imellem os, enten ikke var med i cuppen eller var i en anden aldersgruppe, så pointforskellen blev ikke så stor.

GEDESKÆGSLØBET er virkeligt godt organiseret selvom det er et lille landsby-løb. God rutevisning og "guider" på ruten på vitale steder. Frugt, vand og lækre sandwich til alle deltagere, når de kom i mål. Og diplom udskrevet meget hurtigt. Det tæller også på plussiden, at der er et stort telt at samles i efter løbet.


DER blev tid til snak om træningen mod Berlin Marathon med løbere fra vores lokale løbeklub, en fadøl og generel snak om dagens løb. Astrid og Jakob ventede spændt på vinder-annonceringen. Astrid tog sin 4. sejr i træk - og storebror var stolt! Både over søsters præstation og sin egen. Han blev nr. 4 i aldersgruppen 11-16 år.

FAKTA: 5 km. - 24:27 minutter - 18 grader (og jeg mærkede heldigvis næsten intet til vablerne)DERUDOVER blev det til 2 træningsture i uge 25.

FAKTA: 5,8 km. - 28:50 minutter - 16 grader (løb mens Astrid var til fodbold)

FAKTA: 11,44 km. - 58:24 minutter - 12 grader, stille vejr. Turen blev løbet med overskud, og der var energi i benene til en god sidste km.

fredag den 15. juli 2011

Træning - uge 24

UGE 23 var en stor løbeuge med både træning og 2 gange konkurence. I Pinsen var vi på Sjælland og selvom det var ensbetydende med 2 x fødselsdage i familien, var løbegrejet med i bagagen. Søndag eftermiddag bød på en tur sammen med min mand i højt solskin. Vi led begge i varmen - og måske også under, at vi om formiddagen havde været til stor fødselsdagsbrunch med al for meget lækker mad og kage.

FAKTA: 10,35 km. - 54:50 minutter - 20 grader og skyfrit.


ALLEREDE tirsdag d. 14. juni var der igen konkurrence i Vesthimmerlands Cup. Jeg var tilmeldt den lange distance på 9,7 km. Inden start fandt jeg min løbemakker og vi fik os placeret midt i startfeltet, der ikke var overvældende stort til den lange distance. Temperaturen var med 13 grader fin til at løbe i, men det blæste en hel del, og vi ville komme til at løbe ud mod Limfjorden uden særligt meget læ, så jeg var noget spændt på, hvor meget det ville komme til at betyde for tiden.

STARTEN blev lidt kludret, da vejen hurtigt snævredes ind og det var lidt svært at finde sit eget tempo på de første 300-400 meter.  Derefter blev der lidt bedre plads inden vi kom ind på en forholdsvis smal sti langs Frederik d. VII's kanal. Jeg følte, at jeg holdt igen med tempoet, men første km. blev løbet i 4:39. De første 5 km. sydpå ved kanalen havde vi næsten stik modvind og der var absolut ingen læ at hente nogen steder.

EN af mine "konkurrenter" lå bag mig over et længere stykke, og da hun gik forbi mig, lagde jeg mig bag hende og opdagede, at det faktisk gjorde en forskel at ligge i en andens "slipstrøm". Jeg holdt mig bag hende til vi vendte og begyndte tilbageturen mod målområdet. Desværre kunne jeg ikke følge hendes tempo, da det kort efter gik op ad bakke, og måtte lade hende få et forspring, som jeg aldrig indhentede.

EFTER at vi havde vendt og vinden nu kom mere i ryggen, hjalp det lidt på km.tiderne, men de sidste par km. gik det atter opad og der var ved at være udsolgt i benene. Jeg måtte derfor have en kort gåpause på en af de sidste små stigninger, inden jeg forsøgte at løbe en slutspurt.

ASTRID vandt i sin aldersgruppe - men af uvisse årsager havde arrangørerne "lige" glemt aldersgruppen 0-10 år, da vinderne blev annonceret. Jeg henvendte mig til speakeren og spurgte og de ikke havde glemt de yngste. Svaret var, at jo, det havde de, og at de godt vidste, at der havde været pokal til dem sidste år, og at der også blev det næste år - så de måtte jo bare komme igen næste år! :O

VI skrev efterfølgende til arrangørerne og fik svar, at de var kede af det svar jeg havde fået. De ville få fejlen rettet og fremsende en pokal til de 2 yngste vindere. I skrivende stund har vi stadig ikke set spor af pokalen....

FAKTA: 9,77 km. (iflg. GPS) - 49:22 minutter - 13 grader, 10 m/sek fra sydvest.


FREDAG var der en lidt længere tur på programmet. Vejret var helt perfekt. Stille vejr og 14 grader. Planen var at løbe runder i nabolaget med væskedepot lagt ud, men en kommunikationsfejl mellem min mand og mig gjorde, at jeg aldrig fik vand ud. Det blev heldigvis ikke afgørende, da det var rigtigt behageligt vejr at løbe i - jeg kom afsted kl. ca. 21.00 så solen bagte ikke.

JEG følte mig i overskud hele vejen - faktisk så meget, at jeg løb den hårde del af ruten (aka sandbakken) 3 gange. Det var tydeligt at se på km.tiderne (der ikke var så stabile), hvor jeg ramte bakken, men alt i alt en god træningstur. Og jeg elsker at løbe om aftenen, når det er sommer.FAKTA: 15 km. - 1:19:41 - 14 grader og stille vejr.


DESVÆRRE fik jeg en mindre skade - nemlig vabler under et par tånegle. Ret smertefuldt skulle jeg lige hilse at sige, men heldigvis ikke noget der kunne slå min træning ud af kurs. Jeg mistænker mine Asics løbesko for at have skylden, så de røg ind bagest i skabet og kan vel i bedste fald håbe på at komme frem som almindelig fritidssko. Som løbesko er de i hvert fald afskrevet.


SØNDAG forsøgte jeg mig med en lille tur, hvor det primære var at mærke om tæerne kunne holde til at løbe igen. Det blev til en lille tur på grusstierne med mulighed for at afbryde turen tidligere, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

DET var rigtigt lummert vejr, og benene spillede heller ikke rigtigt for mig - jeg var tung i hele kroppen.

FAKTA: 6,33 km. - 32:43 minutter - 19 grader, lummert.