tirsdag den 19. juli 2011

Uge 25 - Gedeskægsløbet

JUNI måned er en populær løbemåned - eller en populær måned at afholde byfester med dertilhørende motionsløb.

ONSDAG d. 22. juni var det Gedeskægsløbet, der bød op til løb på 2 distancer. Farmor og farfar var indkaldt til pasning af Signe, og da vejret artede sig fint, tog de med til løbet for at heppe.

EFTER at have analyseret de seneste løb i cuppen, havde jeg besluttet mig for at løbe den korte distance, hvor en af mine konkurrenter sædvanligvis stiller op. Hun havde i de seneste løb hentet "billige" og store point, da jeg i disse løb havde valgt den lange distance. Normalt vil jeg uden problemer kunne løbe hurtigere end hende, og dermed få bedre point.

STARTEN var meget nervøs og der blev virkelig givet gas. Efter ca. 1 km. løber man igennem en lille skov på en smal sti, hvor det er vanskeligt at overhale, så mange havde travlt med at komme godt afsted inden da. Allerede ved skoven kunne jeg se, at min løbemakker og Jakob trak fra mig, men jeg søgte efter at finde mit eget tempo, som forhåbentlig kunne holde hele vejen. Da det nu var 3. gang vi løb dette løb, var jeg klar over, at der kort efter 3 km. ville komme lidt stigning på grus/sand, som der gerne skulle være kræfter til.

STIGNINGEN blev klaret i god stil, men jeg måtte lige ned og gå kortvarigt  - bare lige for at få syren ud af benene. Jeg var meget bevist om, hvilke kvindelige løbere, der var omkring mig, og prøvede at vurdere om de var i min aldersgruppe i cuppen. Da der var ca. 1 km. tilbage blev jeg overhalet, men jeg forsøgte at hænge på.

CA. 300 meter før opløbsstrækningen gik det igen en anelse opad. Jeg halede jeg godt ind på 2 kvindelige løbere - omtrent på min alder vurderede jeg - men følte ikke, at jeg havde kræfter til en decideret spurt, så jeg forsøgte blot at øge fastholde mit tempo, og håbede på, at de 2 andre ikke kunne følge. Taktikken lykkedes og jeg kom ind i målslusen akkurat før dem.

OG bedre endnu, den konkurrent jeg havde lagt den overordnede taktik efter, kom ind et stykke tid efter. Desværre viste det sig, at de 2, der klemte sig ind imellem os, enten ikke var med i cuppen eller var i en anden aldersgruppe, så pointforskellen blev ikke så stor.

GEDESKÆGSLØBET er virkeligt godt organiseret selvom det er et lille landsby-løb. God rutevisning og "guider" på ruten på vitale steder. Frugt, vand og lækre sandwich til alle deltagere, når de kom i mål. Og diplom udskrevet meget hurtigt. Det tæller også på plussiden, at der er et stort telt at samles i efter løbet.


DER blev tid til snak om træningen mod Berlin Marathon med løbere fra vores lokale løbeklub, en fadøl og generel snak om dagens løb. Astrid og Jakob ventede spændt på vinder-annonceringen. Astrid tog sin 4. sejr i træk - og storebror var stolt! Både over søsters præstation og sin egen. Han blev nr. 4 i aldersgruppen 11-16 år.

FAKTA: 5 km. - 24:27 minutter - 18 grader (og jeg mærkede heldigvis næsten intet til vablerne)DERUDOVER blev det til 2 træningsture i uge 25.

FAKTA: 5,8 km. - 28:50 minutter - 16 grader (løb mens Astrid var til fodbold)

FAKTA: 11,44 km. - 58:24 minutter - 12 grader, stille vejr. Turen blev løbet med overskud, og der var energi i benene til en god sidste km.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK