torsdag den 12. februar 2009

Den der venter på noget godt

VENTER ikke forgæves.


LANGT om længe er jeg blevet færdig med sweateren til min kære mand - over et år tog det, og jeg har haft mange overspringshandlinger undervejs.

RET tidligt kunne jeg se, at min strikkefasthed var ved siden af opskriftens, men selvom jeg havde slået færre masker op, måt
te jeg trævle op, da jeg var nået 10-15 cm. op på trøjen.

FORFRA igen med færre masker. Jeg strikkede rundt og rundt, og tungere og tungere blev arbejdet. Det var ikke lige det oplagte st
ykke strikketøj at komme i tasken, når vi skulle ud og køre.

MEN til tops kom jeg og hvilken lettelse at skulle strikke ærmer. Her strikkede jeg frem og tilbage, men kom ikke uden om at trævle op - det gik helt skævt med opskriftens udtagninger. Jeg justerede det på øjemål og m
ed diverse måltagninger undervejs.

ENDELIG d. 5. februar var jeg færdig med ærmerne, og kunne komme i gang med at montere. Men heller ikke monteringen var ligetil - trods færre masker og måltagning undervejs, så trøjen vanvittig bred ud. Og det var
den!
WHAT to do?! Nu havde den været så længe undervejs, min mand havde glædet sig til at den blev færdig, og jeg havde glædet mig til at komme i gang med andre strikkeprojekter med god samvittighed - men som sweateren så ud, stod det klart, at den aldrig ville blive en favorit. Trævle op kunne der ikke blive tale om - jeg havde allerede syet og klippet ærmegabene op...

NOGET måtte kunne gøres. Jeg riede den ind i siderne for at få en fornemmelse af hvordan den så ville tage sig ud på min gemal. MEGET bedre!

SYMASKINEN kom frem igen, og der blev syet i hve
r side, så jeg kunne klippe ca. 5 cm. af i hver side, og dernæst var det så forfra med at montere.

NÆSTE udfordring kom ved halsudskæringen - den var også blevet lige bred nok, men ikke værre end at et par W&T (venderækker) kunne klare det.


LIGE nu ligger den færdige sweater til tørre på badeværelsesgulvet efter et par vaske for at gøre garnet lidt blødere. Jeg tror, at det bliver en vinterfavorit hos min mand.


Fakta:
Mønster:
Sweater i dobbelt Camelia eller enkel alaska med snoninger og ruder

Garn: ca. 510 gr. Læsø Hedegarn mørkegrå og ca. 510 gr. Læsø Hedegarn lysegrå. Strikket med 2 tråde på pinde nr. 3 og 5.
Start: 27. januar 2008
Færdigt: 11. februar 2009

Hot or not: Bestemt hot - og varm også!

Og så gjorde det jo et godt indhug i garnlageret.
:-D

SNART har jeg vel også glemt under hvilke besværligheder denne sweater blev til - men noget siger mig, at jeg fremover er mere omhyggelig med mine strikkeprøver.

2 kommentarer:

  1. Hej lisbeth, sikke en dejlig sweater!
    Jeg har også problemer med bredden af en sweater til min mand, især halsudringningen, så jeg er ret interesseret i hvad du har gjordt der...hvad er en W&T???

    SvarSlet
  2. En W&T er venderækker. Jeg har strikket nogle venderækker ved skulderen i halsåbningen, så ribben har nogle flere rækker lige der. Det kan måske anes på nærbilledet.

    SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK