mandag den 2. september 2013

Sommerens løb

LÆNGE siden - ja, hvor skal jeg egentlig begynde?! Bloggen har været forsømt, men træningen har heldigvis kørt næsten som smurt, og det er vist bare den dejlige sommer, der har fået mig til næsten at glemme min blog.

KANALLØBET
ALLEREDE dagen efter Nykredit Invest Aarhus City Halvmarathon stod jeg - sammen med min mand og 2 af vores børn - med startnummer på maven igen. Denne gang til et lokalt løb - Kanalløbet i Løgstør - noget spændt på, hvad benene ville være med til.

BENENE føltes tunge, og jeg fik lagt alt for hårdt ud, men jeg forsøgte at følge med min kære løbeveninde, der er 10 år yngre og +10 kg. lettere. Km-tiderne gik ned, men til min overraskelse fik jeg indhentet min veninde omkring 3 km. ude på ruten, og jeg holdt et ok tempo til mål, og det lykkedes mig at holde hende bag mig.

Billede lånt fra Nordjyske - løberen i rødt er mig, der er ved at passere min veninde


FAKTA: 5,02 km. - 24:23 min. - 16 grader, solskin, let vind

GEDESKÆGSLØBET
DEN 20. juni var det igen tid til at sætte et startnummer på maven - dog kun min ene datter og jeg. Denne gang til Gedeskægsløbet. Traditionen tro var det varmt - 20 grader kl. 19:00.

JEG forsøgte mig med et mere konservativt udlæg denne gang, og holdt stabilt tempo på de første 3 km. og kom forholdsvist godt igennem den 4. km. hvor der er et par stigninger, der kombineret med løst grus/sand er noget, der trækker tænder ud. På toppen af den første stigning måtte jeg lige have en gåpause for at løsne benene, inden jeg genfandt tempoet.

DESVÆRRE blev jeg på den sidste km. overhalet af en af mine lokale konkurrenter, men jeg havde ikke mere at svare igen med.

FAKTA: 4,98 km. - 24:48 min. - 20 grader, sol - VARMT


HVALPSUNDLØBET
NÆSTE løb i rækken af cup-løb var i Hvalpsund midt i juli måned. Ofte har det været meget blæsende og med regn, når vi har løbet Hvalpsundløbet, men i år var det rigtigt sommervejr med 21 grader og næsten ingen vind. Min mand og vores 2 piger var også klar til start og vi havde fået lokket min mands nevø med.

JEG varmede lidt op - som mit www.multirunner.dk træningsprogram er ved at vænne mig til - og fandt en plads forrest i startfeltet. Der var mange hurtige til start, så jeg forsøgte ikke at lade mig rive med af det høje tempo, og det lykkedes mig at finde et godt udgangstempo, som jeg kunne holde stabilt - faktisk overraskende stabilt, så jeg løb alle km.tider under 5 min. - også selvom jeg drak vand ved depotet omkring 3 km.

PÅ opløbsstrækningens sidste ca. 100 m. fik den fuld gas og jeg spurtede i mål i tiden 31:50 min.

FAKTA: 6,62 km. - 31:50 min. - 21 grader, sol, svag vind


TREKLØVERLØBET FJELSØ
FØRSTE lørdag i august mødte vi talstærkt op til Trekløverløbet i højt solskin og 25 grader - og glædede os over, at det blæste en del, så vi - måske - kunne blive kølet lidt af af vinden. Hele familien skulle løbe og vi havde fået følgeskab af min mands nevø endnu en gang.

VI havde alle valgt den korte distance på 4 km. - sønnike dog børneløbet på 3 km. - og selv på så kort en tur blev varmen en hård modstander. Det overrasker mig hvert år, hvor hårdt løbet er, men jeg angriber nok også løbet anderledes, fordi det er kortere end de traditionelle 5-km. løb - selvom forskellen ikke er så stor.

JEG var helt færdig, da jeg kom i mål - havde givet alt hvad jeg havde, og var meget glad for, at jeg ikke havde valgt en af de længere ruter.

FAKTA: 4,05 km. - 19:38 min - 25 grader, solskin og blæsende.


FARSØ-LØBET
MIDT i august gjaldt det Farsø-løbet, hvor der kun er en distance. Her plejer jeg at løbe nogle gode tider, selvom det er en noget længere rute end f.eks. Trekløverløbet. Start og mål-område var flyttet, men ruten i øvrigt den samme som de forrige år.

VI var igen klar til start hele familien og med følgeskab af mandens nevø. Ældstedatteren og jeg fandt vores pladser forrest i feltet inden start - med over 1000 løbere til start var der trængsel. Manden ville løbe de første par hundrede meter sammen med mindste-datteren, så hun ikke blev løbet over ende.

STARTEN gik på en bred vej, men uheldigvis skulle vi efter blot ca. 300 meter løbe forbi Farsø-hallen, hvor der holdt en del parkede biler og løbsområdet blev indsnævret til et par meter - det fik hurtigt en tragt-effekt, og løberne længere tilbage i feltet blev bremset. Vi mærkede forholdsvist lidt til det og kom snart ud, hvor der var bedre plads.

JEG følte, at jeg havde fundet et passende tempo, og havde overskud til slutspurt. Undervejs havde jeg skimtet efter min nærmeste konkurrent i Vesthimmerlands-Cup, men så hende heldigvis først, da hun kom i mål lidt efter mig.

DA jeg var ved at løbe ind i målslusen, hørte jeg speakeren nævne en løbevenindes navn - hun deltager desværre ikke i cuppen i år, men vi har tidligere haft nogle tætte opgør, og nu var hun altså lige bag mig. Næsten ærgeligt at jeg ikke vidste det.

Billede lånt fra Nordjyske

ALLE 3 børn kom rigtigt flot igennem løbet - her har Nordjyskes fotograf også fanget mindstedatteren og mig efter løbet:DET blev forøvrigt til 2. plads og medalje til begge mine seje piger i hver deres aldersgruppe.

FAKTA:  6,08 km. - 28:38 min. - 16 grader, skyet og blæsende 


DHL-stafet Århus
FORELØBIG sidste løb i rækken var DHL-stafetten med min mands arbejde. Vi udgjorde vores eget 5-mands hold - og yngstedatteren skulle have sin DHL-stafet-debut.

MANDEN var taget direkte fra et møde til Århus, mens vi skulle forcere trafikken, finde parkeringsplads og nå frem til Mindeparken inden starten gik ca. kl. 18:30. Trafikken var kaos - set med en landbos øjne - og vi fik først parkeret ca. 18:20, så der var lidt panik på. Manden skulle løbe første tur, men vi havde hans løbetøj og sko med, så han fik byttet sin tur med en kollega.

YNGSTEDATTEREN blev dermed første løber fra familien, der blev sendt afsted ca. kl. 19:00.

Glad pige til første DHL-stafet - nr. 1288

HUN var lidt bekymret for, om hun kunne holde depechen hele vejen, men selvfølgelig tabte hun den ikke, og det gik over al forventning.

NÆSTE løber for vores hold var ældstedatteren, som her er fanget kort efter start, hvor hun passerede vores base:

Lidt sløret - men den langbenede pige med pink sko er også i fuld fart!

VI var lidt spændte på, hvordan det ville gå, da hun har haft en del problemer med sin achillessene. Heldigvis gik det fint med hælen, som har fået nogle effektive behandlinger hos en god akupunktør, der kan noget med trigger-punkter. Det kunne dog ses lidt på hendes tid, at hun ikke har fået trænet så meget netop pga. hælen.

4. tur løb vores søn - jeg nåede desværre ikke at fange ham, så det blev til et ryg-billede af ham:

Sej dreng i blåt afsted i fin stil

HAN gjorde det supergodt, selvom han bestemt ikke er fan af at løbe. Vi synes, at det er lidt øv, da han faktisk er en god løber, men det skal forældre nok ikke blande sig for meget i.

JEG løb sidste tur for vores hold, og var tændt på at løbe en god tid. Benene føltes gode, og jeg tænkte med glæde tilbage til sidste år, hvor jeg måtte løbe 3 runder, da manden og datteren var skadet.

VEJRET var helt perfekt til løb, og humøret i top. Jeg lagde kontrolleret ud, men dog med gode km.tider fra start. Jeg følte virkelig, at jeg løb med overskud, og selv op ad den lange seje bakke kort efter 3 km. følte jeg, at benene arbejdede rigtigt for mig.

DET blev til en god slutspurt - godt hjulpet på vej af terrænet, der nu gik nedad. Den sidste km. blev løbet på 4:17 - hvilket jeg er godt tilfreds med, for der er også en del sving/hjørner på den sidste km., hvor man er nødt til at sænke tempoet lidt. Overskudsfølelsen holdt hele vejen, og jeg kunne godt have givet den lidt mere, men løbet var ikke længere ;-)

FAKTA:  5,13 km. - 24:41 min. - 16 grader, skyet, næsten vindstille.

AFTENEN blev afsluttet med fantastisk fyrværkeri over Mindeparken i Århus:Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK