tirsdag den 3. september 2013

Lækre sjaler


JEG er generelt ikke specielt vild med sjaler, men indimellem dukker der noget op, som jeg bare må strikke.

I foråret faldt jeg for et super-enkelt sjal, som jeg bare måtte have på pindene.


DA der strikkes skiftevis ret og vrangriller, trækker det sig meget sammen og skal spændes godt ud. når det er færdigt. Mit har stadig tendens til at trække sig sammen, selvom det var spændt godt op.Færdigt Groovy - men før udspænding

Groovy efter udspænding - "rillerne" er åbnet


ORIGINAL sjalet er strikket i en farve, men jeg var helt solgt, da jeg så det strikket op i 2 farver med en kontrastfarve i kanten. Og jeg havde det perfekte garn i skabet - nemlig det nok så "berømte" Læsø-garn blandt mine strikkeveninder (ja, jeg kom til at købe en anseelig mængde garn på Læsø for mange år siden, og der er stadig lidt i skabet).

RESULTATET blev et lækkert og varmt sjal, som jeg glæder mig til at finde frem igen, når det bliver køligere.

FAKTA:
Mønster:  Groovy af JumperCablesKnitting 
Garn: 100 gr. mørkegrå Læsøgarn, 95 gr. lysegrå Læsøgarn, og 8 gr. Gotlandsk Pelsuld fv. lilla - pind nr. 3,5 mm.
Start: 5. marts 2013
Færdig: 26. marts 2013
NOTE: Jeg lod garnet følge med op, i stedet for at bryde garnet - og slap dermed for at hæfte en masse ender.

Ældstedatteren er strik-modelKNAP var jeg færdig med Groovy, før jeg havde forelsket mig i endnu et sjal fra samme designer - et sjal der i al sin enkelhed tiltalte mig.MASSER af retstrik tilsat hulmønster.

FAKTA:
Mønster: Freesia af JumperCablesKnitting
Garn: 200 gr. Blackhill Silke/uld fv. blå - pind nr. 4,5 mm. - strikket m. dobbelt garn
Start: 8. april 2013
Færdig: 11. juni 2013

Det burde ikke have taget så lang tid at få sjalet færdigt, men der kom andre - test - strikkeprojekter på banen, der skulle være færdige først.

6 kommentarer:

 1. Hvis man er absolut nybegynder med strik - kan du så anbefale at gå igang med Groovy?
  For jeg ønsker mig et sjal (til at modstå trækken på arbejde), men har mere og mere lyst til at strikke selv end som bare at gå i en butik og købe et ;)
  Knus
  MrsB.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej MrsB.

   Hvis du kan strikke ret og vrang, så burde det være ret nemt at gå til. Og hvis du strikker i kun een farve - evt. med en kontrastkant, så er det ret enkelt. Hvis det skal være i striber, så skal man lige være opmærksom på, at man enten skal sy en masse ender ind til sidst, eller vælge 2 nogenlunde ens farver, og lade garnet følge med op. Jeg gjorde det sidste, så der var ikke meget at hæfte til sidst.

   Ellers kan jeg anbefale Baktus-tørklædet - http://www.ravelry.com/patterns/library/baktus-scarf - opskriften er gratis og det er supernemt.

   Knus LisbethK

   Slet
 2. Tak :)
  Det vil jeg kigge på! Syns' det er lidt pinligt at være datter af en mesterstrikker og så selv være så elendig til det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh, det kender jeg - min mor er blomster-begavet og laver så let som ingen ting de skønneste dekorationer og buketter, mens jeg nøjes med at nyde hvad hun kan. Dén evne fik jeg ikke ind med modermælken - til gengæld strikker vi begge i stor stil. :-)

   Slet
 3. Har jeg set det sidste sjal ?? det er ret kønt, og lækkert som det andet, og den unge dame. Skal vi ikke snart se den unge mand, som model ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, Hanne, det har du vist ikke. :-)

   Tror du kommer til at vente en rum tid før jeg kan få den unge mand i mors hjemmestrik. Det skulle da lige være sut-sokker eller futter.

   Slet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK