torsdag den 13. juni 2013

På små pinde


OG så endda ikke så små, som man skulle forvente, når der strikkes med en tråd Holst Coast.

ASTRID ønskede sig en sort cardigan og jeg foreslog hende, Hulda Takki, som hun straks var vild med. På en forlænget weekend i sommerhus i Blokhus i september 2012, slog jeg vejen forbi Holst Garn og hentede garn.

MEGET vil jeg gøre for mine børn, men udsigten til at strikke mange og lange vrangpinde var ikke særligt tillokkende, så jeg valgte at strikke cardiganen rundt og klippe op bagefter.
RESULTATET blev en skøn og let cardigan, som Astrid bruger rigtigt meget.

FAKTA:
Mønster: Huldan Takki af Adelheid (mønsteret er desværre ikke længere tilgængeligt pga. copyright issues, hvad det så lige indebærer)
Garn: Holst Coast, fv. sort - 185 gr. på pind nr. 3 mm.
Start: 16. oktober 2012
Færdig: 18. marts 2013

Modifikationer:  Jeg har omregnet mønsteret, da jeg havde en anden strikkefasthed, og selvfølgelig for at få den til at passe en spinkel pige på 10 år. Jeg tog udgangspunkt i str. XS/S.
Opslagskanter er strikket med dobbelttråd, ellers med enkelt.

Nye teknikker: Jeg prøvede for første gang at lave hæklet sikring af kanterne inden jeg klippede. Kate Davies har en glimrende beskrivelse lige her. Tidligere har jeg kun prøvet, hvor jeg har syet på maskine. Den hæklede kant giver en rigtig fin finish, og det strikkede mister ikke sin fleksibilitet, som det kan ske, når man syer på maskine.


5 kommentarer:

 1. Næh, hvor er den smart, også i den størrelse. Den klær hende rigtig godt. Har du også klippet op til ærmerne efterfølgende eller hur?

  SvarSlet
 2. Hej Mona

  Ja, den er supersmart. Nej, ærmerne har jeg strikket på rundpind, og samlet med krop-stykket, hvorefter der er lavet raglanindtagninger.

  Kh. LisbethK

  SvarSlet
 3. Total skøn cardigan. Ofte er det enkle bare bedst!

  SvarSlet
 4. den var nydelig ! Skulle ønske jeg klarte det

  SvarSlet
 5. Hvor er den fed :) Den skal jeg da lige have kigget lidt nærmere på :) Drager jo snart på ferie i det jyske :)

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK