mandag den 11. juni 2012

1. Restitutionsuge


RESTITUTIONEN startede umiddelbart efter at jeg var kommet i mål på Islands Brygge og med 42,195 km. i benene. Jeg tog imod alt hvad der blev tilbudt af mad og drikke i målområdet. Efter lidt afslapning på det grønne areal, kørte vi til min søster for at spise. Jeg følte mig ikke specielt sulten, men lidt blev det til inden vi satte os i bilen og kørte de godt 350 km. hjem.

JEG havde en fridag mandag, og efter at børnene var sendt i skole, stod den på afslapning. Efter frokost var det på tide at få løsnet benene med en stille og rolig gåtur. Det blev til ca. 4,5 km. i roligt tempo, og jeg nød det flotte sommervejr med højt solskin og 20 graders varme - ingen lidelse som dagen før. Og det føltes rigtigt godt at få rørt benene.

TIRSDAG var arbejdsdag, og jeg følte mig overraskende frisk i benene. Lidt ømhed i lårene - specielt efter at have siddet ned i længere tid, men ikke de store problemer med at gå ned ad trapper. Et par kollegaer spurgte undrende om jeg ikke havde løbet marathon et par dage forinden. :-)

OM aftenen ville jeg teste benene med en lille rolig løbetur - ville det være realistisk at skulle løbe det lokale motionsløb dagen efter, eller skulle jeg indstille mig på en rolig 3 km. med yngstepigen?

DE første 400-500 meter gav ikke meget håb. Det gjorde ondt i lårene, og jeg følte, at jeg løb med MEGET stive ben. Tempoet var yderst moderat, og langsomt fik jeg varmet musklerne op, så det blev helt tåleligt at løbe.

FAKTA: 3,12 km. - 18:48 minutter - 22 grader


ONSDAG gjalt det Knaberløbet, og jeg besluttede mig for at holde fast i min tilmelding til 5,1 km.-distancen, da benene føltes ok friske. Astrid spurgte om det så talte, hvis hun slog mig i dette løb - vi havde jo sat en tur i Lalandia på højkant. Aftalen blev, at såfremt hun løb op til sit bedste og slog mig - uanset hvor dårlig min tid så endte med at blive - så ville vi indfri løftet.

EN times tid før løbsstart indfandt min svigerfamilie sig traditionen tro, og vi var i år 8 løbere, der stillede op. Jeg var noget spændt på temperaturen, der ikke så ud til at ville falde de første par timer.

I startområdet fik Astrid og jeg placeret os tæt på målstregen - i år var tidstagningen med stregkoder og fælles starttid, så vi ville ikke miste sekunder på at stå længere nede i feltet. Starten gik, og Astrid lå hurtigt ca. 50 meter foran mig. Jeg følte mig klar til at løbe og følte ikke, at benene var tunge, og udgangstempoet var "pænt" hurtigt med 4:26 minutter for den første km.

OMKRING 1,5 km. var det første vanddepot, og jeg så min løbemakker give sig tid til at drikke vand og gå, mens jeg selv fortsatte og overhalede hende. Hun fulgte med de næste 500-600 meter, men måtte så slippe. Jeg havde stadig Astrid inden for synsvidde, og det så ud til at hendes forspring måske blev en anelse mindre. 2. km. blev løbet på 4:52 minutter.

EFTER ca. 2,5 km. kom vi ind på samme rute som 3 km.-løberne, hvor der nu var mange gående. De fleste var gode til at give plads, men af og til var der små grupper, der fyldte godt på stien, så vi måtte zig-zagge os afsted. Ved 3 km. kom næste vanddepot, og jeg mærkede varmen sætte sig i kroppen, så jeg så frem til at få et glas vand - men ak, der var kø i "baren". Der var tæt af mennesker omkring depotet, så jeg valgte at fortsætte, idet jeg tænkte tilbage på søndagens løb. Så burde jeg nok kunne klare de 2 km. hjem til mål.

AFSTANDEN til Astrid blev stadig kortere, og hun kiggede sig tilbage flere gange. Tempoet var faldet lidt, men 3. og 4. km. blev løbet i ganske tilfredsstillende km.-tider - 5:03 og 5:04. Derefter ramte trætheden mig og benene blev bare tunge. Efter 4,5 km. måtte jeg ned at gå kortvarigt, og dermed se Astrid løbe sig til en Lalandia-tur. Indtil da havde det set ud til, at jeg hentede ind på hende, men jeg var tæt på udsolgt. Den korte gåpause gav dog lidt nye kræfter, og jeg kom i mål ca. 15 sekunder efter Astrid.

FAKTA: 5,15 km. - 25:28 minutter - 22 grader

Astrid vinder af Knaberløbet for 3. år i træk - billedet lånt fra Knaberfesten.dk

OVEN på Knaberløbet mærkede jeg, at jeg nok ikke var så restitueret som jeg havde troet - kroppen føltes tung, men ømheden i benene var heldigvis forsvundet. Aftenen efter var jeg med Astrid til atletiktræning. Her mødte vi en af klubbens løbetrænere, der løber marathon på eliteniveau - han mindede mig lige om, at jeg skulle tage den med ro de første 3 uger efter marathon. Og jeg tog ordene til mig og holdt 3 dages løbepause og nød det fantastiske sommervejr, som ramte Danmark, inden jeg søndag løb en kort og langsom tur.

FAKTA: 5,57 km. - 31:51 minutter - 20 grader3 kommentarer:

 1. Tillykke til Astrid med de 2 sejre :-)
  Og go' tur til Lalandia, det skal nok blive sjovt!

  SvarSlet
 2. Godt å lese at ikke bare jeg som føler at beina er ubrukelige for tiden. Første dager etter maraton hadde jeg virkelig lyst å trene, men etter 3 korte turer ble det nok. I går fikk jeg så vidt å løpe 6 km og etterpå måtte jeg gå litt. Hjelper ikke at jeg hadde en del nattevakter og var på kurs i Kristiansand. Jeg skal løpe 10 km I Form løpet på lørdag, men det blir nok ingen PB denne gangen. Blir glad om jeg kommer i mål på under 1 time

  SvarSlet
 3. Flot løbet - du er vel nok bare sej! Pas nu på dig selv, man er mere udsat for at blive skadet i de første uger efter et marathon og det ville være ærgerligt - så heller tage den lidt med ro i en uges tid eller to!

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK