mandag den 31. januar 2011

Uhm Kirsebær!


JEG elsker kirsebær, og var med det samme vild med Helga Isagers Cherry tørklæde, som længe lå blandt mine favoritter på Ravelry, men havde ikke lige det rette garn i gemmerne, så der blev den liggende længe.

EFTER et par større strikkeprojekter, trængte jeg nu til et lille hurtigt projekt - og en strikkeprøve viste, at det lækre alpaca-garn, som jeg fik af søde Tris til min fødselsdag sidste forår, kunne passe rigtigt godt til et Cherry-tørklælde. Så det var bare med at få slået op.

DET gik bare derudad - og med nogle gode "check-points" i form af ribstykkerne. Et rigtigt dejligt stykke strikketøj, hvor opskriften vel bare skulle ses som en vejledning, og ikke noget jeg skulle sidde med hovedet dybt begravet i. Herligt tv-strik og ikke mindst perfekt, da sygdom ramte matriklen i form af influenza, og jeg en gang imellem kunne liste mig til at strikke lidt, mens de syge børn så tv eller sov.

UNDERVEJS blev jeg også selv syg - ellers ville jeg være blevet hurtigere færdig med halstørklædet. Jeg havde det så skidt, at jeg ikke en gang tænkte på at strikke - kunne bare ligge i min seng med dynen godt trukket op om hovedet.
TO dage efter at jeg var færdig med strikkedelen, blev jeg endelig færdig med at hæfte ender - og måske jeg til en anden gang har lært, at det kunne være smart at gøre det undervejs, når nu jeg ikke ligefrem klapper i mine hænder over at skulle hæfte så mange ender.

FAKTA:
Mønster: Cherry af Helga Isager
Garn: 175 gr. Strikkeboden Alpaca (strikket med dobbelt tråd) på pind nr. 4,5 mm., 20 gr. Hjertegarn Minivital (fv. 4650) og 20 gr. Hjertegarn Alpaca Silk (fv. pink) - på pind nr. 3 mm.
Start: 8. januar 2011
Slut: 13. januar 2011

Hot or not: Virkelig HOT - er meget tilfreds med resultatet. Garnet er lækkert blødt og en drøm at have om halsen. Jeg bruger det både inden- og udendørs. Og bonus - alt garn er fra lageret! Det er slet ikke utænkeligt, at jeg strikker et mere - enten til mig selv eller til en af pigerne.


3 kommentarer:

 1. Åhhh... tørklædedamen siger "LOOOOVE"! Det er altså fint... Mon det findes i en større model, så det fremstår kraftigere og større?
  Kh Maria

  SvarSlet
 2. Hej Maria

  Jeg tror, at det ret nemt kan gøres større og kraftigere ved at vælge tykkere garn og større pinde. Bare klø på!

  Kh. Lisbeth

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK