torsdag den 8. april 2010

FØRST VAR DER KAOS

DERNÆST bliver der forhåbentlig overblik og orden....

TIDEN var kommet til at tage et kritisk kig på min efterhånden omfangsrige strikke-opskriftssamling.

LANGT størstedelen er gratisopskrifter printet fra nettet (Drops, LionBrandYarn, Knitty.com) eller sider fra diverse ugeblade. Alt i en syndig blanding, som jeg efterhånden ikke kunne påstå at kunne finde rundt i.

ALT blev hevet ud af mapperne og en logisk inddeling blev udtænkt.
 • Hueopskrifter for sig
 • Strømpeopskrifter for sig
 • og noget blev samlet efter designer
 • etc.
TEKNIK-forklaringer og "retro"opskrifterne (som jeg trods alt valgte at gemme), fik en mappe for sig selv.

MANGE af gratis-opskrifterne blev kylet ud - hvilket gav plads til nye og måske mere tidssvarende?! Må undre mig over, hvor meget min stil/smag har ændret sig i løbet af et par år.

JEG genfandt et par opskrifter, som vist nok får lov at snige sig ind i min strikke-kø.

5 kommentarer:

 1. det e rret morsomt at se hvordan man ændrer smag. Tror du, at du kan finde noget som helst de næste par gange du leder :)

  SvarSlet
 2. Hanne, jeg tror faktisk, at jeg har langt lettere ved at finde præcis den opskrift, jeg leder efter, nu end før oprydningen, for jeg havde bestemt ikke system i mit rod. ;-)

  SvarSlet
 3. Ih, Lisbeth - en god gang oprydning er simpelthen vejen til større nydelse... tillykke med at ha fundet plads i din daglige dont til sådan et dejligt oprydningsprojekt! Jeg kan nu ikke lade være med at more mig over dine kategorier....Så ulig mine egne.... sjovt som der er forskel på menneksers fokus, ikke?
  Hvordan deler du så alt andet op - og er der ikke en "øvre" opdeling mellem børn og voksne mht. strikketrøjer/cardigans/veste osv. - eller er de samlet i een kategori?

  SvarSlet
 4. @hjemmemortil9

  Der er mange inddelinger - cardigans, sweatre, baby, pige, dreng, mv. - men det kan du jo se ved lejlighed. Og ja, det er simpelthen skønt, når man finder tid til at rydde op sådan helt til bunds. Tænker, hvilke kategorier du mon ville inddele i...

  SvarSlet
 5. Ja tak til at kunne bese dine nykategoriserede mapper - men først skal vi vist ses her hos mig - sammen med Marianne, ikke?
  Hvad jeg inddeler i... jamen med dine underinddelinger så er vi nu nok alligevel tæt på hinanden! Lige nu - efter sidste efterårs oprydning - har jeg tre af de store ringbind. Jeg deler først op i voksne/børn - een mappe til baby og børnemodeller og een til voksne. den 3. mappe er til strømper/sokker - huer - vanter og tørklæder. Her er ikke delt i voksne/børn.
  I de to voksenmappe/børnmodelmappe er der ikke yderligere deling i opskrifterne - det er jo stort set kun overdele (undtagen babyer hvor der også er fx blebukser mv.)- øvirge ting er jo i den 3. mappe. Efter sidste sortering har jeg jo nemlig KUN modeller jeg vitterlig enten HAR strikket eller stadig ER intersseret i at ville strikke.
  Så måske ligner vores delinger alligevel mere hinandens...?

  SvarSlet

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK