mandag den 22. juni 2009

Jord under neglene


JEG elsker vores store frodige have, men af og til er den ved at vokse mig over hovedet og det ser helt håbløst ud at få bare nogenlunde bugt med ukrudtet.

SÅDAN havde jeg det indtil i Kr. Himmelfarts Dag - her fik jeg på 3 timer nået mere end jeg i min vildeste fantasi havde troet muligt. Jeg fik fjernet græs i det store rosenbed, som vi etablerede for 2 år siden - og som derfor naturligt nok endnu plages af meget græs. Mosegrisen har desværre gjort det af med 3 af mine roser, og nu skulle der gøres klar til at flytte et par gamle fra terassebedet (som nedlægges i forbindelse med ny terasse).
JEG elsker mine roser! De begynder så småt at folde sig smukt ud:


DERUDOVER nåede jeg et godt stykke rundt i det store busk-bed, hvor hostaerne nu er blevet store og frodige, og hvor det gælder om at holde den fantastisk effektive bunddække aka skvalderkål nede. Trillebøren fik hurtigt stort læs på, men hvilken fryd at se, at primulaerne, som jeg delte og flyttede rundt på forrige efterår, nu ser 10 gange bedre ud - og ikke mindst da de var befriet for førnævnte bunddække og mælkebøtter.

OG bedet har været en fryd for øjet gennem snart et par måneder - først forsythia'en med sine lysende gule blomster, dernæst syrenerne og kvæden, og nu står Dronningebuskene i fuldt flor og får al opmærksomheden:JEG noterede mig glad, at der er mange fine skud under syrenerne - dem har vi haft held med at tage skud fra og sætte i vores smertens-bed - staudebedet på skråningen. Her havde lupiner og akelejer overtaget sammen med skvalderkål, da vi flyttede ind i huset, og det var en evig kamp at ho
lde det bare nogenlunde nede.

HER et billede fra juni 2007, der vist taler sit tydelige sprog:


VI valgte en forholdsvis drastisk løsning
. I efteråret 2007 flyttede vi alle bevaringsværdige stauder om i køkkenhaven, mens vi renoverede staudebedet. Vi fik god hjælp af min mor, der har grønne fingre om nogen, og hendes ven. Bedet blev delt op i 2 terasser og sikret med stensætninger, der skal holde på jorden, når det regner.

HER er arbejdet godt i gang:


OG sådan ser bedet ud i dag, hvor vi på en eftermiddag kommer rigtigt godt igennem bedet. Ukrudtet har ikke længere magten, stauderne breder sig og gør vedligeholdelse nemmere og nemmere - og bedet er dejligt at se på.


BEDST af alt er dog, at renoveringen af beddet kun kostede os hårdt arbejde - ikke en krone kostede det os i blomster og buske. De gamle stauder blev flyttet tilbage i bedet. Nogle blev delt og trives nu langt bedre end tidligere. Vi plantede forsythia og syren på den øverste terasse - vel i alt 12-15 buske, som alle var stiklinge fra vores store busk-bed. Vi fik dog lidt staude
r og stiklinge forærende af min mor, så det hjalp selvfølgelig også. Men hvilken fryd at man kan skabe så meget for ingen penge. :-)

OG hvilken fryd at se, hvordan de sølle jordbærplanter, vi flyttede fra skråningen, nu trives i vores køkkenhave - 30-40 planter er nu blevet til 5 rækker, hvor vi i år høster store flotte bær. Det er bare sagen, når man som jeg elsker jordbær.HER et sidste rosenbillede - jeg synes, at den er fantastisk smuk, selvom den viser tegn på "forfald":
OG så gør det da heller ikke noget, at den får mig til at tænke på "jordbær-med-fløde"...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kære Bloglæser

Det er altid dejligt med kommentarer til blog-indlæggene!

Ha' en god dag.

Hilsen LisbethK