søndag den 18. maj 2008

Lidt flowerpower

Inspireret af en hæklet sommerhat som var blandt noget arvetøj, har jeg været igang med at hækle en lille sommerhat til Signe. Opskriften er fra Garnstudio tilsat 3 hæklede blomster og ellers hæklet efter lillepigens hovedmål.

Der gik ca. 25 gr. garn til hatten + lidt rester til blomsterne.

Astrid har også bestilt en hæklet hat, og jeg har også en i tankerne til mig selv. Vi skal jo passe på os selv i den forhåbentlig solrige og varme sommer.


torsdag den 15. maj 2008

Minder om sommer

Så fik vi en lille - og dejlig - forsmag på den danske sommer, når den er allermest charmerende. Op til pinse blev vejret dejligt mildt, og pinsedag havde vi den skønneste sommerdag, hvor vi måtte søge skygge, da vi skulle fejre min fødseldag om eftermiddagen.

Så er det også blevet rabarbersæson. I år har vi prøvet at lave rabarbersaft:

4 liter vand koges med 1 stang kanel og 1 tsk. ingefærpulver. Der tilsættes 4 liter rabarber skåret i små stykker. Det hele koger i ca. 15 minutter, og saften sies fra. Opløs ca. 4 dl. sukker i saften og lad den køle af. Der kan evt. tilsættes nonoxal.

- børnene var ikke så vilde med det, men det faldt i god smag hos de voksne. Vi vil eksperimentere lidt med ingredienserne og se om vi kan ramme børnenes smag lidt bedre, så de også kan nyde det.

Det gode vejr mindede mig også om, at jeg var igang med en lille undertrøje/top til Signe, og at det nok var på tide, at få den gjort færdig. Mønsteret er hjemmekomponeret og efter Signes mål. Toppen er strikket i det skønne bløde Arwetta-garn fra Filcolana. Garnforbrug ca. 60 gr.


Jeg har kantet ærmegab og halskant med hæklede musetakker.
Opskrift på Signe sommertop - str. 2 år.

Strikket i arwetta ekstra fin merino.

Strikkefasthed: 10x10 cm = 27 m x 42 p. i hulmønsteret.

Slå 121 masker op på rundpind nr. 3. Strik 2 cm. perlestrik (1r, 1vr, etc. omgangen ud. På næste pind 1vr, 1r omgangen ud.)

Derefter strikkes 3 cm. glatstrik, hvor der på den sidste omgang strikkes 2 r sammen i den ene side, så der nu er 120 masker.

1. pind: *5r, 2r sammen, slå om, 1r, slå om, 1m løs af, 1r, træk løs m over.* fortsæt med *-* omgangen ud.

2.-4. pind: alle masker strikkes ret

5. pind: *2r sammen, slå om, 1r, slå om, 1m løs af, 1r, træk løs m over, 5 ret* fortsæt med *-* omgangen ud

6.-8. pind: alle masker strikkes ret.

Gentag disse 8 pinde til arbejdet måler 20 cm. Del arbejdet med 60 masker til bagstykket og 60 masker til forstykke.

Fortsæt med bagstykket. Nu strikkes der frem og tilbage. Ulige pinde strikkes ret, ulige strikkes vrang. Fortsæt med hulmønsteret til arbejdet måler 31 cm.

Nu lukkes der 20 m af midt bag til halskant. Strik hver skulder færdig for sig såles:

Fortsæt mønsteret mens der mod halskanten lukkes 1x2 m og 1x1 af. Fortsæt til arbejdet måler 34 cm. fra nederste kant til skulder. Sæt de resterende 17 masker på hjælpepind uden at lukke af. Strik modsatte skulder tilsvarende.

Strik nu forstykket lige op til det måler 27,5 cm. Luk de miderste 16 m af til halsåbning. Strik hver skulder færdig hver for sig. Tag 2x2m og 1x1 m ind mod halskanten. Sæt de resterende 17m på hjælpepind, når arbejdet måler 34 cm. fra nederste kant til skulder.

Sy skuldersømmene sammen med kitcheners stitch. Se instruktion her. Hæft ender.

Hækl en kant af fastmasker rundt i halsåbning og ærmegab for at stabilisere kanterne. Derefter hækles musetakker i kanterne. Pres arbejdet.
søndag den 11. maj 2008

Filtede clogs til Signe

Jeg faldt pladask for nogle filtede træsko-lignende sutsko på Ravelry. Mønsteret blev bestilt hjem fra England og i slutningen af april kom der gang i pindene.

De er meget nemme at strikke og det skrider hurtigt frem på pinde nr. 12. Jeg har strikket i natur uld fra Hjertegarn. Garnforbrug: ca. 30 gr. orange og ca. 70 gr. rød.

Fredag før pinse blev jeg færdig med at hæfte ender og de fik en tur i vaskemaskinen.

Her er det færdige resultat.


Signe er vild med orange, så det er vel ikke nødvendigt at fortælle, at hun blev begejstret?!
:-D

Jeg overvejer stadig lidt om de skal filtes lidt mere - de er måske lidt vel brede til Signes smalle fod.