torsdag den 21. marts 2013

Sneflokke kommer vrimlende


DET er rigtig hyggeligt vintervejr, hvis altså ikke kalenderen siger slut-marts og forår Sneen daler i fine store fnug, nogle steder ligger sneen i store driver efter, at vinden har blæst rundt med den og andre steder er jorden næsten bar. Vinteren overgiver sig ikke sådan lige til foråret - men forhåbentlig er det, de sidste krampetrækninger vi ser nu. Hvorom alting er, forsøger jeg at nyde det fine sne-vejr, og prøver at se skønheden i at løbe i snevejr.



LIDT letsindig lod jeg mig udfordre til at løbe hver dag i marts måned via en løbeside på Facebook - blot 1 mile om dagen - det burde jeg jo nok kunne, tænkte jeg der i slutningen af februar, hvor det godt nok endnu var frostvejr, men solen dog havde en vis magt. Jeg håbede, at det ville hjælpe på motivationen, at jeg kom af sted hver dag, så jeg ikke glemte den fede følelse, og ikke mindst at det kunne booste min form.

NU er det jo ikke fordi der er nogen straf, hvis jeg IKKE kommer ud og løbe hver dag - kun de slag, jeg sandsynligvis vil give mig selv i hovedet. Indrømmet, der har været dage, hvor det har været umanerligt fristende at blive foran brændeovnen med strikketøj og god kaffe. Men "when the going gets tough, the tough gets going", så indtil nu har jeg været i løbeskoene og løbet min. 1,609344 km. hver dag i marts - og på dage med mindst motivation, har det hjulpet at tænke på den seje kvinde, der uanset vejr og vind trækker i løbetøjet og løber en marathon hver dag. Hvis hun kan komme af sted, så kan jeg i hvert fald også! Og den hårdeste distance er jo trods alt fra stuens varme og ud til løbeskoene.



SELV de træningsture, der er blevet løbet på de dage, hvor vejr og vind har vist tænder, har jeg nydt, og har  været fuld af overskud bagefter.

Venter med at tage de nye løbesko i brug til foråret melder sin ankomst



Førstehåndsindtrykket


SOM nævnt tidligere har jeg vundet et personligt tilpasset træningsprogram hos Multirunner.dk. For godt en uge siden oprettede jeg min profil på hjemmesiden - hvor alle i øvrigt har mulighed for at prøve konceptet gratis i 14 dage.

MAN vælger sit træningsmål - i mit tilfælde Berlin Marathon til september - og angiver hvor mange gange om ugen og hvilke dage man vil træne. Dernæst skal der indtastes oplysninger om køn, alder og højde+drøjde, og så ligger der træningsprogram for de næste uger i kalenderen.

MIN første uge, som jeg havde sat til at starte onsdag d. 13. marts, bød på 2 distance-træninger og et testløb. Distancetræningerne var tilpas for mit nuværende træningsniveau, men havde jeg været i den form, jeg var sidste år, ville det have været for korte distancer, og omvendt kunne jeg jo også have været i dårligere form. Det angivne tempo var også passende, men må være baseret på nogle standard-iagttagelser om kvinder på min alder og højde/drøje.

TRÆNINGSPROGRAMMET tilpasser sig automatisk, når man opdaterer sin løbekalender med de gennemførte træningssessioner. Man kan enten markere, at den planlagte træning er gennemført, eller indtaste data hvis man har løbet noget andet.

JEG lagde data ind for mine træninger fra mandag d. 11. marts, og straks ændredes mit løbeprogram, hvilket jeg ikke lige var opmærksom på, før jeg skulle gemme det næste planlagte træningspas - som så viste sig at havde ændret sig i forhold til det, jeg troede, at jeg skulle løbe.

SØNDAG d. 17. marts troede jeg, at jeg skulle løbe testløb - opvarmning, 3 km. maks. og afjogning. Det blæste en del og der var faldet noget sne, hvilket ikke gjorde det optimalt. Jeg forsøgte at planlægge en rute, hvor jeg fik mindst mulig vind på de 3 km.. Og så viste det sig - heldigvis inden jeg stak af sted - at jeg slet ikke skulle løbe testløb, men derimod et distanceløb i lavt tempo, hvilket passede mig langt bedre.

TRÆNINGSPLANEN angiver på hjemmesiden et tempo som "meget let", "let", "moderat", mv. hvilket for mig er lidt for difust, men hvis man vælger at få tilsendt dagens træningspas pr. email, angives der her, hvilket tempo, den primære aktivitet skal løbes i.

FOR at styre træningen mht. tempo og distance, har jeg brugt mit løbeurs muligheder for at oprette træning med netop de angivelser. Første gang havde jeg ikke fået lagt tempoalarm ind, hvilket betød, at jeg løb og kiggede på uret hvert andet øjeblik, hvilket var utroligt forstyrrende, men nu fungerer det fint.

MIT umiddelbare indtryk er positivt - jeg er overrasket over, hvor motiverende det er for mig, at der er lagt et træningsprogram, der tilpasser sig min træning, og tager højde for fremgang, sygdom, missede træningspas etc. Mit forbehold og undren over, hvordan programmet finder frem til hastighed og distance for de første træningspas, bør dog ikke afholde nogen fra at benytte sig af Multirunner.dk - man kan jo blot vælge en anden distance eller andet tempo, for programmet vil med det samme tilpassse den fremtidige træning til den nye information.






torsdag den 14. marts 2013

Eder og forbandelser


UHA, blodtrykket har garanteret været alt for højt i går aftes, da jeg skulle betrække de sidste par stole - eller rettere, det blev det, da jeg kæmpede en ulige kamp med hæftepistolen.




DETTE er ikke de hæfteklammer, jeg har fjernet for at få det gamle stof af - det er alle de fejl-skudte hæfteklammer, som jeg bandede gevaldigt over i går aftes. Det var meget tæt på, at jeg kylede hæftemaskine mv. ud i haven, men jeg besindede mig, og da jeg med stædighed og mange eder endelig fik færdiggjort et stolesæde på 1½-2 timer (som normalt ville tage mig ca. ½ time) var det tid til at gå i seng.

OG i dag er det en ny og solskinsfyldt dag, hvor alting ser bedre ud - der er stadig fejlskud, men hvor fejlprocenten i går aftes var tæt på 90%, er den nede på ca. 10% i dag. Hvorfor ved jeg ikke, men nu skal de sidste par sæder gerne gøres færdige.



ER ret godt tilfreds med hvad det ender med - selvom indkøb af nye stole virkede ret fristende i går aftes.

PS: Eder og forbandelser er normalt ikke en del af mit ordforråd....




tirsdag den 12. marts 2013

Træningsprogram


TÆNK, jeg har været så heldig at blive udtrukket via Løbeklubben på Facebook til at teste et træningsprogram fra.multirunner.dk - dvs. at jeg nu får et individuelt tilpasset træningsprogram mod Berlin Marathon! Jeg vil "løbende" (ha-ha) skrive om mine oplevelser med multirunner.dk her på bloggen.

FØRSTE træningspas bliver i morgen, og på søndag skal jeg løbe det første testløb, som danner basis for det videre træningsprogram. Jeg glæder mig virkelig meget til at komme i gang - og så må foråret godt indfinde sig. Jeg har fået sne og frost nok for denne vinter.


Længes efter forår og grønne omgivelser

torsdag den 7. marts 2013

Dumt at gå ned på udstyr

OG her tænker jeg ikke på løbe-udstyr for det ved enhver løber jo :-)

NÆH, jeg har kastet mig over at ombetrække vores 13 år gamle spisestuestole, der i den grad trængte til det.

SÆDERNE blev afmonteret og "træværket" vasket godt af, inden det fik en sæbebehandling. Stoffet var indkøbt for et par uger siden, og nu skulle jeg så til at fjerne hæfteklammer, der holdt det gamle stof på plads. Men med det værktøj som forefandtes i vores værksted ville det blive en meget langsommelig og vabelgivende affære. Det tog flere timer at få befriet det første stolesæde for det gamle betræk.

Stoleparade


GODT nok har jeg forholdsmæssigt meget tid, nu da jeg er hjemmegående, men har også en "lille" deadline om godt en uges tid, da vi får gæster. Jeg bestilte derfor nyt og egnet værktøj i går, som kom med posten i dag - et styk klammeoptager:




OG huj-hej, hvor det går! Nu har jeg begrundet håb om at blive færdige med stolene i denne uge.

EN sød veninde lånte mig en hæftemaskine, der skulle kunne gøre arbejdet med at hæfte det nye stof på, men en lille test gav et nedslående resultat - den slog slet ikke klammerne langt nok i. Det betød, at jeg indkøbte endnu et nyt stykke værktøj:



EN lille handy el-hæftemaskine - og den gør arbejdet - KAPOW! Og så er det jo (næsten) ingen sag at være amatør-møbelpolstrer.