lørdag den 27. februar 2010

Jeg kan læse!

JA, det er selvfølgelig ikke overraskende, at jeg kan læse, når jeg skriver en blog, men jeg har for første gang i umindelige tider læst en skønlitterær bog. I lange tider har mine boglån været faglitteratur - primært håndarbejds- eller løberelateret, som jeg oftest blot har skimmet fremfor at læse fra ende til anden.

JEG greb tidligere i år en lille opfordring fra en veninde om at komme igang med at læse igen, og jeg startede med at gennemgå bogreolen for bøger, jeg endnu ikke havde læst. Ideen var at læse fra lageret, sådan lidt a la at strikke kun med lagergarn. Og der er i hvert fald de første 10 bøger, som jeg ikke har læst (bøger enten fået i gave eller købt på bibliotekets bogudsalg).

HELT fra jeg har lært at læse, har jeg været en læsehest, så det ligger mig slet ikke fjernt at tage en bog og fordybe mig. Tiden har blot været brugt på  noget andet i lang tid (f.eks. strik).

MEN nu skal det være anderledes - vi har forsigtigt udfordret hinanden til at læse 5-6 bøger i 2010 - det må da kunne lade sig gøre?

DEN første bog er jeg færdig med - Dan Browns "Engle og Dæmoner", som jeg fik lyst til at læse, efter at have set Da Vinci Mysteriet i juleferien.

BOGEN var absolut lige så fængende som forventet - og de sidste 50 sider var svære at slippe. Jeg har lige nu en stor lyst til at tage til Rom/Vatikanstaten og kigge på kirker og Berninis værker.

NÆSTE bog har jeg endnu ikke bestemt mig for, men tror det - trods en god læseoplevelse med Dan Brown (og Morderisk Bedrag i reolen) - bliver i en anden genre. Og nu skal strikketøjet lige have en chance igen. :-)

onsdag den 24. februar 2010

SIGNE-ELVIRA

JA, det hedder hun nu godt nok ikke - men her er Signe i en Elvira-tunika, og det lyder da meget godt.Denne skønne model har længe været på min to-do-strikkeliste, og da jeg før jul alligevel skulle handle julegave til min mor (som jeg deler min strikkebegejstring med og som for ca. 30 år siden tålmodigt lærte mig at strikke) hos Holst Garn, røg der lige et Elvira-kit i kurven også.DET kriblede i fingrene for at komme i gang med modellen. Opskriften har fået mange fine kommentarer med på vejen, og alle de færdige projekter, man kan se på Ravelry, lovede godt for dette projekt.

JEG valgte at vinde garnet i fed og vaske det inden jeg begyndte at strikke.

FREMGANGSMÅDEN jeg fulgte var:

 • Farveløs sulfo (meget) blev opløst i varmt vand - vandet mærkedes fedtet

 • Garnet blev dyppet forsigtigt og jeg klemte vand igennem det 10-20 gange

 • Forsigtigt klemte jeg vandet ud af det og skiftede vand til skyllevand

 • Skyllevandet blot en anelse koldere end sæbevandet - igen blev garnet tigt dyppet og klemt

 • Ovenstående blev gentaget 4-5 gange (hver gang med lidt koldere vand) indtil der ikke var synligt sæbe i skyllevandet

 • Sidste hold skyldevand fik et skævt eddike i

 • Jeg centrifugerede garnet i en vaskepose i vaskemaskinen på kort program (400 omdrejninger)

 • Garnfeddene blev hængt til tørre på tørrestativ i stuen til det var gennemtørt (2-3 dage)

 • Til slut viklede jeg nye garnnøgler
JULEAFTEN måtte jeg selv give mig den gave at slå op til Elviraen. Og hvilken fornøjelse at strikke med Holst Garn og efter denne velskrevne opskrift.

MØNSTERET er hurtigt lært udenad, så det gik bare derudad. Jeg strikkede til jeg mente at have nok garn til at strikke de nederste retriller, så jeg brugte næsten alt garnet.

ELVIRA er derfor en kjole til Signe nu, men så holder den nok også et par år inden den bliver for kort som tunica/top - hvis den da ikke er slidt op inden da.

HER ligger den næsten færdig og venter på at jeg får syet knapperne i.


FAKTA:
Mønster: Elvira af Rasmilla - str. 4 år
Garn: 100 gr. Holst Garn fv. Hyacint på pind nr. 2½ og 3 mm. (Addi turbo-rundpind)
Start: 24. december 2009
Færdig: 7. januar 2010
Hot or Not: Super-fantastisk-hot - Signe elsker sin lilla kjole! Jeg NØD at strikke den og er vild med resultatet. Den kalder på søstre i andre skønne farver.
Modifikationer: En eneste lille modifikation - jeg har hæklet nogle fastmasker i ærmegabene for at forstærke dem, da jeg syntes, at de var lidt "sarte".


HER den færdige Elvira i vintervejr.mandag den 22. februar 2010

Løbe-halsedisse

DET blev lige til en lille hurtig overspringshandling - efter at have gået mit garnlager igennem, meldte der sig en trang til at få bugt med noget udefinerbart uldgarn købt impulsivt i REMA1000 for nogle år siden.

JEG faldt for en halsedisse i rib med hulmønster. Super-enkelt og hurtigt strikket.

FAKTA:
Mønster: Quickie Cowl af Fawn Pea
Garn: 100 gr. blåt uldgarn (30% uld/70% acryl) på pind 8 mm.
Start: 7. januar 2010
Færdig: 8. januar 2010
Hot or not: Hot, hot, hot - og dejligt blødt om halsen. Jeg har brugt halsedissen, når det har været rigtigt koldt (-5 grader og derunder) på mine løbeture. Helt perfekt. Farven er jeg også vild med. Og så er det jo skønt få noget brugbart og flot ud af noget garn, som jeg var led og ked af var i mit garnlager (nu har jeg så lige 100 gr. yderligere, jeg skal have omsat til noget brugbart).
Modifikationer: Jeg nøjedes med at slå 29 masker op.

torsdag den 18. februar 2010

"I sne står urt og busk i skjul"

JA, det håber jeg da, at de små vintergækker og erantis gør - og hvis jeg som i sangen giver tid, får jeg dem nok også at se i år.

JEG ville dog langt hellere gå og nynne denne her:

Det er i dag et vejr, et solskinsvejr
Oh søde vår, så er du atter nær
Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter
Nu vil jeg gå og købe hyacinter
Og bringe dem til en som jeg har kær

MÅSKE jeg skulle købe lidt friske blomster med hjem...

søndag den 14. februar 2010

RAMT

I weekenden var vi på besøg hos vores elskede "gamle" naboer. Her blev jeg ramt af disse enkle og - synes jeg - meget rørende figurer fra Willow Tree, som de havde en enkelt stående af.


Nedenfor nogle af mine favoritter - selvom det er svært at vælge.


Close to meMother and Son
My GirlsTogether

Billeder lånt fra http://www.willowtree.info/

Figurerne kan købes hos mange danske brugskunst(netbutikker) - tør du kigge forbi?

fredag den 12. februar 2010

Tålmodigheden på prøveJEG tror, at jeg er en rimelig tålmodig person, men nu er min tålmodighed alligevel sat på en prøve.

POSTEN nåede lige at aflevere en pakke fra Bedford Sewing Knitting Machines, som jeg har købt et krydsnøgleapperat og en garnvinde af på eBay, da jeg var på vej ud af døren her til morgen.

OG nu er sagen, at jeg ikke kommer hjem før engang søndag eftermiddag - hvor uheldigt er det lige?! Men strikketøjet har jeg da pakket, så jeg har noget at fordrive tiden med, mens jeg drømmer om mit nye legetøj.

God weekend!

torsdag den 11. februar 2010

Tømmermænd

SÅDAN havde jeg det her til morgen - som om jeg havde været ude at buldre i går aftes.

OG det havde jeg på sin vis også. I hvert fald havde jeg en superhyggelig aften hos hende her sammen med et par fælles veninder, hvor strikke- og snakketøj blev motioneret, og jeg glemte alt om tiden, og derfor kom alt for sent i seng.

5½ times søvn er bare for lidt, men masser af vand og frugt har hjulpet mig gennem formiddagen, og der er udsigt til en løbetur i eftermiddag i det flotte vintervejr inden jeg skal lægge sidste hånd på børnenes fastelavnsudklædning. De 2 store slår katten af tønden allerede i morgen, så der er ingen tid at spilde.

mandag den 8. februar 2010

Forandring fryder

JEG har i hvert fald valgt at ændre udseendet på min blog. Jeg håber,at I kan lide det nye look.

LANGT om længe er jeg vist også færdig med 2009 - dvs. jeg har nu fået skrevet en del indlæg om projekter afsluttet i 2009, og har oprettet et galleri, hvor alle projekterne hurtigt kan ses. 

INDLÆGGENE er tilbagedaterede, så kig evt. i arkivoversigten eller brug galleriet som indgangsvinkel.

En Kreativ Blogger Award

Kom min vej gennem cyberspace:
Mange tak Susanne!

Med awarden følger 4 "opgaver":

 1. Vise Awarden på bloggen ... tjek!
 2. Linke til den jeg har fået den af...tjek!
 3. Skrive 7 ting om mig selv... tjek - se nedenfor
 4. Jeg skal give awarden videre til 7 andre bloggere - se nedenfor

Her følger de 7 ting om mig selv:


 1. Jeg er et rodehoved, men trives bedst i orden.
 2. Jeg har indtil for et år siden aldrig set mig selv som et konkurrencemenneske - i hvert fald ikke i sport - men løb har vækket mit konkurrencegen. Jeg konkurrerer med mig selv først og fremmest - er realistisk nok til at vide, at jeg aldrig bliver en vinder, men elsker når jeg slår de løbere, der har mit niveau eller er en smule bedre.
 3.  Jeg er familiens organisator - har overblikket, planlægger og skriver lister - det er nok min måde at skabe orden i mit hoved qua #1
 4. Jeg ELSKER sushi og det er nok den største ulempe ved at bo, hvor vi gør. Uh, jeg savner den gode sushi fra f.eks. Sushitarian 
 5. Jeg er vedholdende grænsende til det stædige
 6. Jeg hader at få hovedet under vand - måske fordi jeg som lille vippede rundt med en badering og helt ufrivilligt og uventet fik hovedet under vand.
 7. Jeg er en smule meget reserveret, og lader ikke folk komme helt tæt på mig fra første færd


 JA, så var det jo meningen at jeg skulle give awarden videre til 7 bloggere - det er ikke helt nemt, da den jo har været gennem blogland et stykke tid, så derfor videresender jeg den kun til 5.


Frau Putz med det lækre bagværk mv. 
Tineke der inspirerer med al den strik hun får af pindene
Aforismen, der li'som jeg løber ;-) og strikker
Karie der bruger de dejligste farver i sit strik - hvem der bare havde modet til det...
Lindse med masser af skøn strik

Jeg håber I tager imod den og vil lege med. 
 

tirsdag den 2. februar 2010

Snestorm - igen, igen...

DER er varslet snestorm igen - her til morgen lå der et blødt lag sne på ca. 10 cm. oven på al den sammensunkne sne (der dog stadig udgør ca. 30 cm), som efterhånden får vores område til at minde os om vinterferie i Sverige.

Vi har haft sne siden d. 17. december så (h)vidt jeg husker, og jeg må ærlig talt indrømme, at jeg længes efter forår. Men mens vi venter på varmere vejr og ryddede veje, der igen kan gøre løbeturen forsvarlig, drømmer jeg om at sidde hjemme foran brændeovnen med mit strikketøj. For man kan vel ligeså godt få noget godt ud af situationen, ikke?